Greenpeace plaatst Ark op Brussels Muntplein

Print
Greenpeace heeft maandag een houten Ark van twaalf meter lang op het Muntplein in Brussel geplaatst. Dat deed de organisatie naar aanleiding van de publicatie van het rapport van het Intergovernmental Panel on Climat Change (IPPC) van de VN over de klimaatsopwarming.
"We willen het grote publiek wakker schudden naar aanleiding van de publicatie van het tweede rapport van het IPPC", stelde Marleen Houtmeyers, communicatieverantwoordelijke van Greenpeace. "De Ark van het klimaat verwijst naar de ark van Noah en de overstroming waarmee Noah af te rekenen had. We lopen immers ook het risico om in de toekomst met verschillende overstromingen geconfronteerd te worden."

In de Ark zullen bezoekers een kleine tentoonstelling over de gevolgen van klimaatsopwarming voor ontwikkelingslanden kunnen bezoeken.

Het hout van de Ark draagt overigens het FSC-label, het certificaat van verantwoord bosbeheer. De tentoonstelling op het Muntplein is te bezoeken op maandag en dinsdag vanaf 10u tot 18u. Bezoekers krijgen ook een brochure met tips om geen energie te verspillen.