De club van Jean-Marie

BERINGEN Freddy VAES

BR>

Enkele jaren geleden werd er nog wat denigrerend over gedaan omdat Midden-Limburg een club was met alleen maar cyclosportieven. Dat was nochtans een bewuste keuze. De club wou langzaam groeien. En dat deed ze. Nu is ze zelfs al uitgegroeid tot een club met aanzien in Limburg en met als peter de

one and only

Jean-Marie Pfaff.

Tijdens de transferperiode hoopte men een eliten en beloftenploeg samen te stellen die in staat zou zijn aan de topcompetitie deel te nemen. «Dat bleek nog iets te hoog gegrepen,» geeft ploegleider en ex-prof Johan Wellens toe. «Maar we blijven er toch naartoe werken. Tenminste, als we niet te veel tegenkanting krijgen. Ik hoor geruchten dat men ons zelfs in eigen provincie niet

voor vol

aanziet. Men zou voor de Ronde van Limburg enkel clubs van de topcompetitie toelaten, hoorde ik waardoor er voor de Limburgse clubs geen plaats meer is in hun eigen ronde. Dat is nochtans erg belangrijk voor onze sponsors. Als we echt geen startgelegenheid krijgen, stop ik ermee,» aldus een wat bitsige Wellens.

«Maar we gaan ervan uit dat het allemaal in orde komt en kijken hoopvol het volgende seizoen tegemoet. Onze jongens moeten beslist in staat zijn de kleuren van onze sponsors een paar keer te laten wapperen. Vandaar dat we zo blij zijn met de transfer van Geert Verdeyen, dé zegekaper bij uitstek.»

Pirson

Eén van de belangrijkste transfers van Midden-Limburg is ongetwijfeld die van Jeffrey Pirson. Eerstejaarsbelofte die vorig jaar bij de uitblinkers van de junioreslichting behoorde. Pirson sloot het seizoen af met een 28ste plaats in het wereldbekerklassement. Daarmee was hij de zesde Belg. Enkel Pieters, De Weert, Vanthourenhout, Verscuren en Steurs gingen hem vooraf. «En dan heb ik nog maar aan twee van de elf wereldbekerwedstrijden kunnen deelnemen,» glundert Jeffrey die ook aanbiedingen kreeg van clubs met een meer gerenommeerde naam. «Dat is zo,» geeft hij toe. «Ik kon zelfs naar de Nederlandse ploeg van Ad Manders. Daar kreeg ik uitstekende voorwaarden. Maar het is me niet om het geld te doen. Ik wil aan mijn carrière bouwen. Daarvoor zit ik volgens mij hier op de juiste plaats. In deze club zet men geen druk op de ketel. Ik zal hier aan heel wat mooie wedstrijden mogen deelnemen die ik zelf kan uitkiezen. Als ik niet presteer, wat als eerstejaars geen schande is, zal men me niet met de vinger wijzen. Als ik ergens opgeef, krijg ik de volgende keer ongetwijfeld een nieuwe kans. Elders zou het dan wel eens kunnen dat ik naast de ploeg val.»

Midden-Limburg heeft al wat groepstrainingen achter de rug. Een van de beteren tijdens die tochten was Jeffrey Pirson. «Trainen en koersen is niet te vergelijken,» blijft de Alkenaar realist. «Maar het doet me toch plezier dat doorwinterde eliten zoals Poets, Werckx, Vandermeeren, Vanhove, Verdeyen en Werckx me niet echt pijn kunnen doen. Ze hebben me ook beloofd dat ik tijdens de wedstrijden op hun ervaring een beroep mag doen. Dat zal nodig zijn. De stap van junior naar belofte onderschat ik geenszins. Maar echt bang ben ik er nu ook weer niet voor. Mijn eerste serieuze test doe ik in Brussel-Zepperen. IK heb al een groot stuk van het parcours verkend. We zien wel wat het wordt.»

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer