Schommelend over de Bosporus

ISTANBOEL

F.V.R.

BR>Circa dertig fans vergezelden Noliko in Istanboel dankzij beroepsmilitair Jean-Pierre, een abonnee van Maaseik. Die had in Duitsland een uiterst voordelig tarief opgesnord. Nauwelijks meer dan 7.000 frank voor vlucht en drie nachten verblijf in het oude Konstantinopel. De aanhang - onder wie ex-speler Roger Schoonbroodt - logeerde in het Europese gedeelte van Istanboel, de spelers aan de Aziatische kant van de Bosporus, waar ook de sporthal lag.

Voor de oversteek naar Azië ontweek het gezelschap de verkeersknoop van de monumentale hangbrug. Voorzitter Raedschelders enterde een boot die eerst zogezegd honderd meter lang was, daarna honderd personen kon vervoeren. Na een klauterpartij over scheepstouw en smalle richels bleek hij met dertig personen al eivol te zitten. Na een schommeltocht, laverend tussen olietankers en visserssloepen, meerde het vehikel aan in Azië, waar de plaatselijke muezzin de Turken naar de moskee zong. Vanop het water meende iemand

Noliko zijn erwten

te verstaan in de oproep. Zouden zelfs hier Roeselare-fans wonen?

Dat gevoel werd nog sterker toen even later een bus vol reclame voor groenten-in-blik voorbijdokkerde. Het laatste stuk tot de sporthal werden de Limburgers helemaal ingeblikt, met z'n dertienen in een achtpersoons taxibusje. De opofferingen bleken de moeite waard. In de sporthal offreerde de thuisploeg de Belgische fans een voorkeursplek in de VIP-zetels.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer