Doek is gevallen

HASSELT -

M.G.

BR>Na 22 wedstrijden is het doek over de reguliere snookercompetitie gevallen. De top zes van elke dinsdagreeks maakt onder elkaar uit wie kampioen wordt, het onderste gedeelte van de tabel vecht tegen de degradatie. De cruciale zesde plaats ging in de hoogste afdeling in laatste instantie verrassend naar Baalhof A. Riley Inn ging op de slotspeeldag immers onderuit bij 't Vat, dat nu quasi zeker is van het behoud. Joannis Sgouros (3-1 tegen Aurelio Ginefra) forceerde de beslissing. Baalhof faalde niet tegen Zuma, al had Frans Beyens in de slotmatch de handen meer dan vol aan Johan Schrijvers (3-2). Aan de kop van de rangschikking sluipt Play Ball B weer een puntje dichter bij de A-ploeg. Play Ball A won een spannende topper tegen Eikelhof. Bjorn Haneveer (breaks 67, 49 en 36) opende zoals verwacht met winst tegen Bavo Vandezande (3-1). De twee overige matchen draaiden uit op een vijfsetter. Serge Das (breaks 53, 35 en 33) maakte een 2-1 achterstand goed tegen Robin Convents, maar Erwin Bruynseels draaide de rollen om in de slotmatch tegen Theo Ruyters (break 45).

Aan de staart van de klassering moeten Zuma en Baalhof B afhaken. Toch schijnt er voor een van hen misschien nog licht in het duister. Mocht Play Ball C bij de twee promovendi behoren in eerste afdeling, dan is ook de voorlaatste in de ere afdeling zeker van het behoud. Eén club kan namelijk maximaal slechts door twee ploegen vertegenwoordigd worden op het hoogste niveau. En Play Ball C blijft aan de leiding na winst in het klapstuk tegen Erasmus. Concorde kon op die manier op kousenvoeten oprukken naar de tweede plaats.

Ook in de beker van Limburg is de ontknoping nabij. Tweedeklasser Happy Snooker C en derdeklasser New Halma A schopten het met Play Ball B en Baalhof A uit de ere afdeling tot de halve finales. Voor New Halma veegden Pascal Budo en Rohnny Cleynen meteen de laatste twijfels weg, Happy Snooker moest in de kwartfinales tot het uiterste gaan tegen Kaiserhof C. Uiteindelijk was Nico Jamro de grote held. Nadat Tom Hannes een beslissende match had afgedwongen, maakte Jamro (break 50) een 1-0 achterstand goed tegen Dave Ketelslegers.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer