De tour d'amour van Grote Liefde

HASSELT -

K.G. Grote Liefde, 13/2 in Bilzen (cc De Kimpel, 20.15 u, 089/49 17 26), 17/2 in Leuven (Stadsschou

BR>

Kris de Bruyne, Bart Plouvier, Wigbert Van Lierde en Ernst Löw touren al sinds januarie door Vlaanderen met Grote Liefde, een mozaïek van muziek, poëzie en tekstfragmenten waarin Het Thema centraal staat. En kijk eens: net nu Valentijn voor de deur staat, doet het viertal Limburg aan.

In deze

tour d'amour

gaan een romanticus, een cynicus en een analyticus op zoek naar het bestaan, de waarde, de zin en de invulling van de Grote Liefde. Het vierde personage pendelt van de ene visie naar de andere. Aan de toeschouwer om te beslissen met welke opvatting hij of zij zich kan vereenzelvigen.

Kris de Bruyne, Bart Plouvier, Wigbert Van lierde en Ernst Löw doken voor deze tournee in de schatkamer van de wereldgeschiedenis, op zoek naar literaire verzuchtingen, poëtische apologieën, muzikale oerkreten, ballades en klaagzangen. «Het is een idee van Wigbert,» legt Bart Plouvier uit. «Door de sterke verhaallijn heeft de collage van gesproken liedjes, gezongen gedichten, grappen en stukken wereldliteratuur alles weg van theater.»

Plouvier zelf heeft net zijn eerste theatermonoloog geschreven. De auteur van enkele dichtbundels en o.a. de romans Het gelag en Het gemis verkeert in goed gezelschap. De zangers-componisten Wigbert en Kris de Bruyne hebben podiumervaring zat, en Nederlander Ernst Löw heeft z'n theatersporen meer dan verdiend. Niet alleen was ie acteur bij het Arca theater en De Blauwe Maandag Cie, hij is ook theater- en muziekregisseur en docent aan Studio Herman Theirlinck.

«De bedoeling is dat we ons elk aan onze discipline houden,» aldus Plouvier. «Ik gebruik bijvoorbeeld mijn eigen poëzie en teksten uit mijn romans. Maar aan de andere kant ontstaat er ook een kruisbestuiving. Zo zing ik bijvoorbeeld twee liedjes.» Het resultaat is een verzameling verrassende, ontroerende en lachwekkende momenten.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer