Volkszanger Jefke de blinde overleden

Print
De 87-jarige Jef Verwimp, vooral bekend als volkszanger Jefke de blinde, is vorige donderdag overleden. Hij was gevallen in zijn woning in de Gerhagenstraat, waar hij al die tijd ondanks zijn handicap zelfstandig heeft geleefd.
BR>
Jef is in 1919 geboren in een schuur van kasteel Meerlaar in Klein-Vorst (Laakdal). Drie dagen later werd hij door de baron zelf in een koets naar de kerk gereden voor het doopsel. De begrafenisdienst vindt plaats op woensdag om 10.30 uur in de Sint-Martinuskerk.

Zijn lichaam zal ook in een koets naar de kerk gebracht worden: de cirkel is gesloten. Jef heeft met zijn accordeon en zijn volksliedjes vele mensen ontroerd. Hij werd blind, toen hij 13 jaar oud was. Zijn grootste troost was toen mondmuziek. Een beetje later is de accordeon zijn geliefkoosd instrument geworden. Vanaf zijn 18de begon hij op te treden, aanvankelijk in cafés en op kerkpleinen. Sindsdien heeft hij drietal singles, twee LP’s, een cd en talrijke casettes bijeengezongen.

“Muziek was zijn leven”, zegt zijn zoon François. “Veertien dagen geleden heeft hij nog opgetreden.Vader wou op het podium sterven”.