Axtron in Tessenderlo legt de boeken neer

Print
De groep Axtron in Tessenderlo, actief in milieuadvies en bodemonderzoek, heeft gisteren bij de Hasseltse handelsrechtbank de boeken neergelegd.
BR>
Naar verwachting zal de handelsrechter ook snel het faillissement uitspreken. In feite gaat het om drie vennootschappen op hetzelfde adres in Tessenderlo:Axtron Environmental Consulting, Axtron Geoconsulting en Axtron Fire and Safety Consulting.

De bedrijven vertoonden vooral schulden bij de belastingen en er was beslag gelegd op de rekeningen. De totale schuld, zoals blijkt uit de aangifte, bedraagt 1,85 miljoen euro.

De bedrijvengroep stelde voorheen nog ruim 30 mensen tewerk. Bij het neerleggen van de boeken waren er nog 18 mensen in dienst. De holding boven de drie werkmaatschappijen heeft de boeken niet neergelegd, en zou volgens onze informatie aansturen op een gerechtelijk akkoord.

Axtron werd midden jaren ‘90 opgericht door Werner Willemoons. Die stapte eruit bij de overname door het management en een aantal privé-personen in 2002.Volgens onze informatie is een poging tot doorstart, met een nieuwe investeerder, recent nog mislukt.