Nieuwe Staaien klaar in 2010

Print
Niet alleen RC Genk frist zijn stadion op, ook STVV heeft grootse plannen om Staaien te vernieuwen. In mei 2008 start de bouw van een moderne, multifunctionele tribune aan de Tiensesteenweg, waar ook een hotel zal in ondergebracht worden. Een jaar later volgt de hoofdtribune. De werken moeten begin 2010 klaar zijn.
BR>
Aanvankelijk was STVV van plan om dit jaar al met de bouw van het nieuwe Staaien te starten. “Plots kregen we, via een businesspartner, het idee om een ondergrondse parking aan te leggen (zie rand, nvdr), daarom starten we pas in mei 2008,” aldus voorzitter Roland Duchâtelet.

“Eerst aan de Tiensesteenweg, waar een nieuwe tribune komt met een fitnessruimte, een themacafé en horecaruimtes. In een van de hoeken zal een hotel ondergebracht worden met 30 kamers en zicht op het terrein. Ideaal voor zakenlui die een congres willen organiseren. Begin 2009 moet deze fase voltooid zijn. Dan kunnen we starten met de bouw van de nieuwe hoofdtribune, waar multifunctionele zalen, loges en business-seats voorzien zijn. Die moet een jaar later klaar zijn. In totaal bieden we dan tot 6.000m² commerciële ruimtes aan.”

Ook de nieuwe spelersruimte zal in de nieuwe hoofdtribune ondergebracht worden. Met: vier kleedkamers (die van STVV zal 170m² groot zijn), een spelershome, perszaal, vergaderzaal, dopinglokaal, materiaalruimte, medisch kabinet, kiné-ruimte, fitnesszaal... Dit geheel zal gedeeltelijk onder de grond zitten.

Roland Duchâtelet haalde de mosterd voor het nieuwe stadion in het buitenland. “We bezochten clubs in Nederland en Duitsland. Van AZ, Sparta, PSV, NAC en Roda JC tot Schalke. Maar natuurlijk bouwen we geen tempel voor 50.000 toeschouwers, dat heeft geen zin. De capaciteit blijft 12.000 toeschouwers."