Dit jaar mogelijk doorbraak over bestemming oud ziekenhuis

Print
Mogelijk komt er dit jaar duidelijkheid over de nieuwe bestemming voor het gebouw van het voormalige ziekenhuis in Neerpelt,” vertelt burgemeester Raf Drieskens.
BR>
De gemeente zit mee aan de overlegtafel met de privé-ontwikkelaar en de vzw Mariaziekenhuis Noord- Limburg om een nieuwe invulling te geven aan 9.000 m² beschikbare oppervlakte. Het riante gebouw in de Neerpeltse stations- en schoolomgeving staat leeg sinds 2005 toen de medische diensten verhuisden naar het nieuwe ziekenhuis in Overpelt.

Sindsdien groeiden de speculaties over een nieuwe invulling. “Zoals bekend ligt het gebouw in een zone die blauw ingekleurd is en dus hoofdzakelijk bestemd is voor diensten,” stelt burgervader Drieskens. “De vzw achter het ziekenhuis heeft het gebouw onder opschortende voorwaarden verkocht aan een projectontwikkelaar. Deze laatste wil bij dit soort projecten natuurlijk garanties vooraleer de verkoop een definitief karakter krijgt.”

De gemeente die uiteindelijk de bouwvergunning moet afleveren voor de nieuwe invulling, zit adviserend mee aan tafel. “We praten over 9.000 m², een gigantische oppervlakte die moet ingevuld worden. We willen meewerken om daar een mooi project van te maken. Het potentieel is er. Het gebouw ligt bij één van de belangrijkste vervoersknooppunten in Limburg. Door deze centrale ligging kan het een belangrijk rol voor de regio spelen op vlak van dienstverlening.”