Gedumpte tijgerpython dag eerder gratis weggegeven

Print
De tijgerpython die afgelopen weekend gedumpt werd in een bos in Meeuwen, was een dag eerder afgestaan door een koppel uit Oost-Vlaamse Moerbeke-Waas.
De jongeman die het dier achterliet, had het reptiel gekregen nadat hij beloofde er goed voor te zorgen. Nog geen 24 uur later liet hij de slang voor dood achter.

Barbara Loncke uit Moerbeke-Waas was geschokt toen ze op het nieuws de beelden van de gedumpte tijgerpython zag. Ze besefte meteen dat het om Gizmo, de slang die ze vrijdagavond hadden meegegeven met een Limburgse twintiger, ging.
"We hadden de slang in maart gekregen van kennissen en er altijd goed voor gezorgd. Wekelijks kreeg Gizmo tenminste twee konijnen. Hij was echt een goede eter."

De vrouw was echt gehecht aan de slang maar door tijdsgebrek besliste ze toch om hem weg te doen. "We plaatsten een berichtje op een zoekertjessite. Daar reageerde de jongeman op. Hij vertelde dat hij thuis al een leguaan had zitten en dus vertrouwd was met reptielen. Hij had zelfs nog een extra terrarium waar de python meteen in kon worden gezet. Ons leek het verhaal geloofwaardig en daarom stemde we ermee in dat hij onze Gizmo kon komen halen," vertelt de jonge vrouw.

Vrijdag om half acht 's avonds werd de slang in een bedovertrek gestoken om vervoerd te worden. "Wat me wel opviel, was dat de man de slang niet durfde aanraken. Toch vreemd als je een slang wil verzorgen. Maar veel aandacht besteedde ik er niet aan. Tot ik het vervolg van het verhaal hoorde, toen vielen de stukjes uiteraard in elkaar."

De vrouw is vooral blij dat de tijgerpython nu wordt verzorgd in het Natuurhulpcentrum van Opglabbeek. "Nu weet ik zeker dat hij in goede handen is."

Wat er met Gizmo gaat gebeuren, is nog onduidelijk. "We zijn nu de markt aan het afschuimen van de opvangcentra voor reptielen. Uiteindelijk zal de python in een van deze centra terechtkomen," aldus Sil Janssen van het Natuurhulpcentrum.

Wat de man die de slang dumpte ten laste wordt gelegd, is nog onduidelijk. Dat kan gaan van het schenden van de wet op het dierenwelzijn tot het ontbreken van een vergunning voor het houden van exotische dieren.