Maasmechelaar Ignace blaast complot op in ‘Expeditie Robinson’

Print
‘Expeditie Robinson’ is vanavond aan de negende aflevering toe en daarin komt het tot een confrontatie tussen de woedende Maasmechelse ex-mijnwerker Ignace De Nicolo (48) en slager Curd (40) uit Harelbeke.
BR>
De Limburger noemt de West-Vlaming “een komediant”. Vorige vrijdag werd door Lenny en Ignace het complot al opgeblazen, waarvan naast Curd ook Linda en Wietske deel uitmaakten. Het is nu weer ieder voor zich.

Ignace:“Er wordt altijd gezegd dat ik de vader ben van dat complot maar in feite was het Robin die ons op het idee bracht toen hij vertrok. We hadden ook op één na alles gewonnen. Na een tijdje stelde Lenny vast dat we een groep hadden gevormd met mensen die Robinson-onwaardig waren."

"Lenny ergerde zich aan Linda en kwam erachter dat Koen, die niet tot onze groep behoorde, eigenlijk best een toffe kerel was. Ikzelf stelde vast dat Wietske en Linda nooit een eigen mening hadden - wat moet je met zo’n mensen - maar ik was vooral ontgoocheld over Curd."

"Toen we op het tweede eiland waren, verstonden we ons nog goed met hem en konden we zijn komedie nog verdragen. Laten we zeggen dat we hem het voordeel van de twijfel gaven.Maar toen hij me - in afwezigheid van de camera’s - vertelde dat hij aan ‘Expeditie Robinson’ meedeed om zich “te verkopen”, was voor mij de maat vol. Dat was dus de reden waarom hij zo wilde opvallen wanneer hij te weinig eten kreeg.”