“Rotonde Maasbrug”

Print
Jan Creemers heeft de eed afgelegd als burgemeester van Maaseik bij gouverneur Steve Stevaert.
BR>
Naam: Jan Creemers

Leeftijd: 54 jaar

Partij: CD&V

Coalitie: CD&V/N-VA en VLD-Plus

Opleiding: Licentiaat godsdienstwetenschappen

Andere job: directeur DSKO

“Op 16 jaar heb ik een partijkaart van de CD&V genomen, ik moet bij ons zowat het langst lid zijn. En wie had ooit gedacht dat een inwijkeling uit Opitter (Bree) burgemeester in Maaseik zou worden,” lacht burgemeester Creemers. “Politiek heb ik me altijd gespiegeld aan mijn vader die eerste schepen in Opitter was en erg betrokken bij de arbeidersbeweging en de socialisering van het onderwijs.”

In Maaseik wil hij de komende 6 jaar alvast focussen op de afwerking van de winkel- en woonprojecten Kloosterbempden en het Kolonel Aertsplein. “Daar horen ook de wegenwerken bij, onder andere de aanpak van het ‘zwartste punt’ van Maaseik aan de Maasbrug. Daar komt een rotonde.”

“In Neeroeteren gaan we het centrum opfrissen: de wegen worden aangepakt maar met het nieuwe bpa Neeroeteren-centrum zitten daar ook huizen, flats en winkels bij,” zegt Creemers.

”In Opoeteren hebben we een mooi centrum maar daar zouden we graag een dienstenverlenend centrum rond ontmoetingscentrum De Riet hebben, met kinderopvang, bibliotheek, enz,” besluit Creemers die met vrouw, dochters en zijn 84-jarige moeder naar het provinciehuis was afgezakt. “Voor mijn moeder was het heel bijzonder.”