Inbrekersbendes slaan toe in vele gemeentes

Print
In de nacht van zaterdag op zondag zijn in verschillende Limburgse gemeentes opvallend meer inbraken en pogingen tot inbraken vastgesteld. De inbraken gebeurden telkens volgens dezelfde modus operandi: het forceren van een deur of raam, meestal aan de achterkant van het huis.
BR>
In Heusden-Zolder werden er van zaterdagavond tot zondagnamiddag vijf zulke gevallen gemeld. De feiten gebeurden op de Holleweg, de Pastoor Paquaylaan, het Sint-Barbarahof, de Schootstraat en de Halhei.

In Lommel werden in totaal vier feiten geteld: in de Karel de Grotestraat, de Meidoornstraat, het Kwartelpad en de Eikstraat. In de Zandstraat in Sint-Huibrechts- Lille (Neerpelt) werden drie inbraken vastgesteld. De buit die de dieven meenamen, is eerder gering.

De dagen voordien waren ook al reeksen van inbraken en pogingen tot inbraken vastgesteld in Tongeren en Lummen. Speurders van de Federale Gerechtelijke Politie van Tongeren zijn na de feiten in Tongeren gestart met het analyseren van de feiten. Ze willen bekijken of de feiten met elkaar in verband kunnen worden gebracht en mogelijk gepleegd werden door rondtrekkende dadergroepen.