Harnes (junioren): twee op twee voor Bart Aernouts

HARNES -

Bart Aernouts, trotse drager van het regenboogshirt bij de junioren, mag zich vooralsnog ongeslagen noemen als wereldkampioen. Zaterdag in Lille hield hij de koord na een spannend duel met Geert Wellens. "Echt een parcours voor Geert." Een dag later klaarde hij de klus onder het spandoek. In een prangende spurt gooide hij zijn voorwiel centimeters voor dat van Pieter Ghyllebert over de streep. Twee op twee als wereldkampioen, 16 op 18 voor een haast foutloos seizoen. "Nog 3 koersen en het zit er op", lachte hij.

BR>

Van Santvliet beslist dinsdag

HARNES -

Stapt Peter van Santvliet over naar de mini-profformatie van SpaarSelect en kopman Bart Wellens? "Dinsdagavond valt de beslissing", verklaarde de Oelegemnaar in Harnes. "Laat ons zeggen dat het in principe in orde komt." Overigens stond hij er maar sip bij te kijken. Een valpartij, zaterdag in het Nederlandse Pijnacker, maakt hem het koersen tot een lijdensweg. "Kettingbreuk in volle stormloop na de start. Eerst werd zelfs gevreesd voor een gebroken elleboog. Uiteindelijk ben ik er vanaf gekomen met een zware kneuzing. Behoorlijk pijnlijk toch. Ik deed geen oog dicht."

Mario De Clercq: "Het moet gedaan zijn"

HARNES -

Mario De Clercq, de nummer 3 van Harnes en de tussenstand van de Superprestige, komt de stoom stilaan uit de neus. "Het moet gedaan zijn met die zever", fulmineerde hij. "Ik heb het voor de start ook gezegd tegen Sven Nys.

Laat ons eindelijk stoppen met doordrammen over het WK.

Ik hoop dat het lukt. Wat mij betreft blijft er niks hangen."

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer