Centrum zonder elektriciteit na klap tegen stroomcabine

Print
In de Neerstraat en omgeving hebben de bewoners donderdagochtend enkele uren zonder stroom gezeten.
BR>
Een auto was er rond 1 uur tegen de stroomcabine geknald. De schade was enorm. Interelectra liet een noodstroomvoorziening ter plaatse komen, zodat iedereen rond 8 uur opnieuw stroom had.

“Een aardbeving”, zo omschrijft een van de buren de knal die volgde op de aanrijding. De impact moet enorm zijn geweest, want de cabine was een halve meter opgeschoven. Als bij wonder raakte in de auto niemand gewond.

Een aannemer kwam ‘s nachts met een ploeg van vijf mensen ter plaatse om alles zo snel mogelijk te herstellen. Drie mannen van Interelectra waren tot 10 uur in de weer.

“Door de grote schade duurde het uiteraard een tijdje voordat iedereen opnieuw spanning had. Maar we hebben ons uiterste best gedaan om ervoor te zorgen dat de burgers er weinig hinder van hebben ondervonden. We hebben ook geprobeerd om zo snel mogelijk een nieuwe cabine te installeren,” zegt Jos Liebens van Interelectra.

Dat is gisteren nog gelukt.Volgens Liebens zijn dergelijke ongevallen een uitzondering. De GB-supermarkt in de buurt opende donderdag na twee dagen van verbouwingswerken opnieuw de deuren.

Zaakvoerder Rudi Wyers: “We hadden tot na middernacht gewerkt. Gelukkig waren de togen nog niet gevuld,stonden de reserves nog in de frigo’s. Maar de panne duurde acht uur, en onze diepvriescellen kunnen de temperatuur niet zo lang constant houden. Daardoor is onder meer de ijsroom niet meer geschikt voor consumptie. Toen we opnieuw stroom hadden, zijn we verder gegaan met het installeren van de winkel. Maar door het ongeval was alles niet klaar zoals het hoorde bij een heropening.”