Nieuwe schepenen zijn bekend

Print
Op 1 januari zal burgemeester Roger Renders (64) de sjerp doorgeven aan CD&V-partijgenoot Luc Wouters (36)(foto).
BR>
Dat werd enkele uren na de stembusgang op 8 oktober al bekend gemaakt nadat de CD&V en sp.a hadden beslist om voor de derde maal op rij een meerderheid te vormen.

Naast de burgemeester krijgt de CD&V ook drie schepenen, voor de sp.a viel de keuze op het voorzitterschap van het OCMW en een schepen. Huidig burgemeester Renders zegt het politieke leven zoals bekend voorgoed vaarwel, net zoals tweede schepen Frans Mentens (CD&V).

Ook sp.a-schepen Luc Put die bevoegd was voor openbare werken moet zijn schepensjerp inleveren. Bij de sp.a werd al vrij snel beslist dat stemmenkanon Armand Busselen (54) met 955 stemmen eerste schepen zou worden. Allicht wordt hij voor de eerste maal bevoegd voor openbare werken.

Birgitt Carlier (30) blijft OCMW-voorzitter en gegradueerde marketing Lars Van Rode (27) zet als schepen zijn eerste politieke stappen.

Bij de CD&V duurde het blijkbaar wat langer om te beslissen wie schepen zou worden. Dat is nu ook bekend: Betty Luyten (48) blijft schepen en huidig gemeenteraadslid Josee Theunis wordt dat nu ook. Ook schepen wordt Guy Vaes (34).

Volgende week worden, aldus Wouters, de laatste gesprekken gevoerd tussen CD&V en sp.a om de juiste bevoegdheden bij de juiste man of vrouw te plaatsen.