Ronde Middellandse Zee: Jalabert en Virenque aanwezig

MARSEILLE -

Laurent Jalabert en Richard Virenque, de twee enfants terribles van het Franse wielrennen, treden aan in de 27ste Ronde van de Middellandse Zee. Die gaat woensdag van start in Carcassonne en kent zondag zijn ontknoping in Marseille.

AFP

BR>Jalabert die vorig jaar in de clinch lag met de Franse wielerbond, doet zijn heroptreden in eigen land aan het hoofd van de Spaanse ONCE-ploeg. Virenque is weer publiekslieveling terwijl de Italiaanse winnaar van vorig jaar Davide Rebellin (Liquigas) hoopt te kunnen profiteren van de beklimming van de Mont-Faron nabij Toulon om de winst een tweede keer binnen te halen.

Ook de belangrijkste sprinters zijn van de partij, waaronder onze landgenoot Tom Steels (Mapei), de Est Jaan Kirsipuu (AG2R), Mario Cipollini (Ita/Saeco), Jan Svorada (Svk/Lampre).

Andere renners waarvan veel verwacht wordt, zijn Fabio Baldato (Ita/Fassa Bortolo), Oscar Camenzind (Zwi/Lampre), Bo Hamburger (Den/Memory Card), Markus Zberg (Zwi/Rabobank), Jean-Cyril Robin et François Simon (Fra/Bonjour), Stéphane Heulot (Fra/Française des Jeux) en Laurent Brochard (Fra/Jean Delatour).

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer