Het Glazen Huis opent begin april

Print
Het nieuwe glascentrum in Lommel heeft een naam gekregen: ‘Het Glazen Huis’, met als ondertitel ‘Vlaams centrum voor Moderne Glaskunst’.
BR>
“Het schepencollege koos die naam uit een reeks voorstellen van ons kantoor voor Toerisme, van de kunstcommissie en van ons communicatiebureau Scaramagna”, zegt diensthoofd Stan Bresseleers van Toerisme Lommel.

“De naam komt nu op het gebouw, zal verschijnen op drukwerk en we voeren er promotie mee.” Op dit moment werkt de aannemer volop aan de eindafwerking van het interieur. Begin april wil men het gebouw openen.

Vooraan het glascentrum ligt het kantoor van Toerisme Lommel. “Daar voltrekt zich de komende maanden een totale omvorming”, aldus schepen van Toerisme Joke Loomans. “Het wordt ingericht als Regionaal Toeristisch Bezoekerscentrum. Mensen kunnen er kennismaken met Lommel én met de regio Limburgse Kempen. Zand wordt het centrale thema.”

Toerisme Lommel hoopt voor de zomervakantie het Regionaal Bezoekerscentrum te kunnen openen. “In ieder geval komt er een gezamenlijke ingang voor het Bezoekerscentrum én Het Glazen Huis”, besluit Loomans. “De bezoeker wandelt dan doorheen de regio naar het glascentrum dat een van de fraaie toepassingen van zand uitbeeldt.”