Tweevoudig Giro-winnaar Gotti schuldig bevonden aan dopinggebruik

ROME -

Tweevoudig Giro-winnaar Ivan Gotti is door het Italiaans Olympisch Comité (CONI) schuldig bevonden aan dopinggebruik. De dopingcommissie verwees Gotti door naar de tuchtcommissie van de Italiaanse wielerbond.

BR>Volgens zijn ploeg Polti is Gotti nooit betrapt op doping. Over de deelname van de renner aan de grote wedstrijden dit jaar (Tour, Giro en Olympische Spelen) zegt Polti zich geen zorgen te maken.

"Sinds drie jaar heeft hij zich onderworpen aan toevallige dopingcontroles en nooit was er iets abnormaal", aldus Polti-woordvoerster Luciana Rota. "Zijn deelname aan de grote wedstrijden loopt geen gevaar".

De doorverwijzing naar de tuchtcommissie van de Italiaanse wielerbond geldt ook voor collega-wielrenners en medeverdachten Alessandro Bertolini, Gianluca Bortolami, Gianni Faresin en Giorgio Furlan. De tuchtcommissie van de Italiaanse wielerbond is de enige instantie die sancties kan treffen. De renners riskeren een schorsing van twee jaar.

Pittig detail: Gotti dankt juist zijn tweede eindzege in de Ronde van Italië, vorig jaar, aan de ophefmakende uitsluiting van favoriet en toenmalig leider Marco Pantani, die een te hoge hematocrietwaarde had laten opmeten.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer