Aangifte van kleine criminaliteit in proefproject via het internet

Print
Lommel is een van de vijf politiezones waar het gezamenlijk proefproject van Dewael en Vanvelthoven start. De overige zones zijn Brussel- West, de Druivenstreek, Gent en La Louvière.
BR>
Alle Belgen kunnen nu een klacht indienen voor kleine criminaliteit, gepleegd in die proefzones. “Enquêtes leren dat slachtoffers niet altijd klacht indienen”, zegt minister Dewael.

“Toch is elke aangifte van belang. Niet alleen voor de opsporing van daders, maar ook voor eventuele teruggave van gestolen en teruggevonden goederen. Natuurlijk komt de politie nog ter plaatse voor zwaardere misdrijven en blijft het parket zijn eigen rol spelen.”

Het e-loket is de klok rond, 7 dagen op 7, beschikbaar. Het systeem is eenvoudig in gebruik en heeft een Voor de aangifte van een fiets- of winkeldiefstal, graffiti en vandalisme hoeft men in Lommel niet langer naar het politiekantoor.

Men kan die feiten meteen via het internet melden op het e-loket van de politie, www.belgium.be/101. Ministers Vanvelthoven en Dewael stelden het project voor in Lommel.