Carnavalisten trappen hun feestjaar op gang

Print
De hotels zaten dit weekend vol in Lommel, want niet minder dan 3.600 carnavalisten zakten naar Lommel af voor hun ‘Feest der Goedgemutsten’ in evenementenhal De Soeverein.
BR>
Vanuit Oostende tot in Gembloux en uit de buurlanden Nederland en Duitsland reden de bussen af en aan. De ofciële ontvangst van de 90 delegaties in de namiddag viel eerst letterlijk in het water. Meteen weken Federatie Europese Narren (FEN) Vlaanderen en het organiserende Middencommiteit uit naar de hal.

“Dat was even improviseren, maar alles kwam op zijn pootjes terecht”, wist mede-inrichter Ronny Geysen. ’s Avonds kwam een geweldig verbroederingsbal op gang. In de inkomhal troffen de verenigingen meteen het amusementsorkestje De Oelewappers. Na de vlaggenparade van de provincies en het uitdelen van de zilveren narren aan verdienstelijke leden zag men enkel nog een grote dansende massa voor zich.

Die amuseerde zich op de liedjes van Jantje Smit, over schlagers tot ouderwetse carnavalsmuziek. FEN-voorzitter Jef Langenaeken: “Dit was een van de betere edities van ons Feest der Goedgemutsten. Alle carnavalisten wens ik een fantastisch jaar toe.”