Ronde van Vlaanderen op vertrouwde wegen

BRUGGE -

De 84ste Ronde van Vlaanderen zoekt op zondag 2 april nauwelijks nieuwe wegen op. Sinds in 1998 startplaats Sint-Niklaas werd geruild voor Brugge houden de organisatoren zich aan een vast stramien, maakten ze gisteren duidelijk.

L.L.N.

BR>Voor de eerste honderd kilometer werden opnieuw vlakke en brede wegen uitgekozen om zich van (West-Vlaamse) stad naar stad te spoeden. Onderweg brengt de Ronde in hun thuisgemeente hulde aan Johan Museeuw en Eric Leman, de twee nog levende Vlamingen die elk drie keer Vlaanderens mooiste wonnen. Ingelmunster, waar Leman een zeepfabriekje runt, wordt zelfs uitgeroepen tot

Dorp van de Ronde

. Om het te bereiken drong zich een ommetje op.

Met het verlaten van de kustprovincie komen de vertrouwde Ronde-ingrediënten aangerold: de kasseien en hellingen van de Vlaamse Ardennen. De eerste stenenstrook, de beruchte Huisepontweg, dient zich in Kruishoutem aan. Op zoek naar nieuwigheden moffelt de organisatie tussen de Kortekeer en Taaienberg in Maarkedal de Mariaborrestraat in het parcours, een kasseistrook van 2.100 meter. De eerste van zestien hellingen is Den Ast in Zingem. De gebalde finale begint op de Oude Kwaremont (km 200) en telt nog tien vertrouwde hellingen, met Muur en Bosberg als scherprechters. De 84ste Ronde van Vlaanderen is 269 km lang en komt opnieuw in Meerbeke (Ninove) aan. Het contract met de aankomstplaats werd verlengd tot en met 2002.

Een nieuwe eeuw zorgt ook voor de intrede van de merchandising en het opvoeren van de inspanningen voor het publiek in start- en aankomstplaats en in Geraardsbergen. Alles over de Ronde is terug te vinden op de website www.rvv.be.

Alle WB-wedstrijden tot 2004 op open televisienetten

BRUGGE -

Gedaan met sakkeren om het gemis van rechtstreekse televisiebeelden over sommige Wereldbekerwedstrijden. De laatste organisatoren die hun koers aan betaalzenders hadden verpatst, ondertekenden een samenwerkingsakkoord met de EBU, de Europese koepel van de open televisienetten. De nationale zender van het betrokken land zorgt telkens voor de captatie. De lopende contracten gelden tot en met 2004.

Er wordt ook gestreefd naar een zo sterk mogelijke uniformiteit met een standaard-trailer voor elke uitzending, infografieken tijdens de wedstrijd en een finish tussen 16.30u en 16.45u. Ook het flash-interview met de winnaar en het podiumprotocol behoren tot de vaste ingrediënten van de rechtstreekse uitzending.

L.L.N.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer