Fietsers en automobilisten oefenen in nieuw verkeerspark

Print
Er ligt een gloednieuw verkeerspark in de Marie Curiestraat vlakbij het crossterrein aan de Balendijk.
BR>
Het gaat om een vaardigheidspiste voor jonge fietsers en een oefenterrein voor beginnende auto- en motorbestuurders. Voor de veiligheid mag men het oefenterrein enkel gebruiken wanneer er geen activiteiten zijn op de rijvaardigheidspiste.

Schepen van Mobiliteit Walter Cremers. “In het verkeerspark kunnen jonge fietsers leren hoe ze zich zelfstandig en veilig kunnen verplaatsen. Op de rijvaardigheidspiste oefenen ze rijbewegingen, proberen ze hun evenwicht te bewaren en scherpen ze hun reactiesnelheid aan.”

Hoofdinspecteur verkeersdienst Rudi Ooijen: “Eerst verdelen we de kinderen in groepjes van 15 en leiden hen te voet rond om uit te leggen hoe het verkeerspark in elkaar zit.Nadien kunnen ze aan de slag met 20 fietsen en 12 gocars.Vanop de balustrade aan ons gebouwtje houden we alles in ‘t oog. Via een draadloze geluidsinstallatie kunnen we vanop die plek de kinderen corrigeren, want midden in het park staat een grote zuil met 4 luidsprekers.”

Basisscholen en jeugdverenigingen kunnen reserveren bij de politie via fax 011/399.859 of via verkeer.politie.lommel@scarlet.be