Kimwetich wil 1.000 meter-record van Kipketer in Gent verbeteren

De Keniaan Kenneth Kimwetich wil vrijdagavond in Gent het gloednieuwe zaalwereldrecord van zijn ex-langenoot Wilson Kipketer aanvallen. Kipketer, reeds enkele jaren onder Deense vlag, scherpte zondag in Stuttgart de mondiale besttijd over de kilometer aan tot 2'15"25. Kimwetich werd in die recordrace tweede op 25 honderdsten van een seconde.

BR>"Kimwetich was reeds eerder van plan bij de Flanders Indoor, met de hulp van landgenoot-haas William Yampoy een gooi te doen naar het wereldreecord van de Algerijn Noureddine Morceli", zegt organisator Wilfried Meert. "Door het uitvallen van Yampoy, slachtoffer van verrekking op training, moeten we nu wel uitkijken naar een andere haas. Wij brengen dat zeker voor mekaar", aldus Meert nog.

In deze algemene repetitie met het oog op de Europese indoor- kampioenschappen (25-27 februari in Gent) ontbreekt naar alle waarschijnlijk één blikvanger van de affiche. "Mohammed Mourhit, die het winterseizoen afstemde op het EK indoor, ligt met griep te bed. Hij zal in Gent, en twee dagen later in Liévin, noodgedwongen ontbreken. Tenzij een medisch wonder...", deelde Meert nog mee.

De Canadese spurter Ato Bolden, maandag in Gent aangekomen, is wel van de partij. Hij loopt er de 60 meter met onder anderen Patrick Stevens. In de korte sprint bij de vrouwen wordt op het snelle Gentse ovaal opnieuw met spanning uitgekeken naar de chrono van nationala recordhoudster Kim Gevaert. Samen met Katleen De Caluwé, onze tweede troef voor het EK, doet Gevaert ook mee aan de 200 meter. Erik Wymeersch, van zijn kant, is in hoog gezelschap deelnemer aan de dubbele hectometer voor mannen. Ook op de andere nummers komen landgenoten aan de start op zoek naar een ticket voor deelneming aan de EK van eind deze maand.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer