Tafeltennis: voorzitter Belgische bond neemt ontslag

Eli Laforge heeft in een brief, gericht aan de Belgische Tafeltennisbond, en in een verklaring aan BELGA laten weten dat hij ontslag neemt als bondsvoorzitter van de KBTTB en als vice-voorzitter van de Franstalige vleugel.

BR>Laforge betreurt het gebrek aan medewerking van de regionale vleugels aan bondsprojecten, ondermeer deelname in de financien en administratie, en voorts het gedrag van bepaalde spelers.

"De druppel die de emmer deed overlopen, is het artikel dat donderdag 3 februari verscheen in 'Le Matin' waarin Jean-Michel Saive harde woorden uitte aan het adres van de bond". Laforge noemde de woorden, die Saive daags voordien uitsprak op een persconferentie in het Luikse Alleur, "onterecht en overdreven".

De gewezen wereldnummer 1 in het tafeltennis had gezegd dat hij twijfelde om deel te nemen aan het wereldkampioenschap voor ploegen van 19 tot 26 februari in Kuala Lumpur, "omwille van de slecht omstandigheden waar de ploeg terecht komt". Hij had geen zin "om naar daar te trekken om afgeslacht te worden." "De bond bekommerde zich meer om de vraag of ze wel een ploeg zou sturen dan om de voorbereiding van de wedstrijden", zo oordeelde Jean-Michel Saive.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer