Vrijdag BK veldlopen militairen in Schaffen

De nationale veldloopkampioenschappen voor militairen worden vrijdag 11 februari in het trainingscentrum voor parachutisten te Schaffen (bij Diest) gehouden.

BR>De vrouwen, met zo'n honderd deelneemsters, starten om 11,30 uur in de cross over vier kilometer. Anja Smolders is groot favoriete in het domein van de kazerne Devignez. Hilde Wellens, Corine Debaets, Marleen Vanbael en Isabelle Sluysmans vormen de voornaamste concurrentie.

Duizend lopers nemen deel aan de titelstrijd bij de mannen. Zij worden om 12,15 uur op gang geschoten voor 8,5 kilometer. Naar verwachting zullen Koen Allaert, Gino Van Geyte, Maarten Vergote en Bart Veugelen kampen voor titel en ereplaatsen.

Naast de individuele onderscheidingen worden ook interkorpsen- klassementen opgesteld bij de vrouwen (beste drie per eenheid om de wisselbeker van de minister van landsverdediging) en bij de mannen (beste twintig per eenheid om de wisselbeker Paul Fevrier). De eenheid met de eerste niet-aangeslotene in zijn rangen krijgt de 'wisselbeker van de koning'.

De titelstrijd in Schaffen geldt als laatste selectie voor het militair wereldkampioenschap, dat eind deze maand in Algerije op de agenda staat.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer