Beste muurklimmers actief in Puurs

Op 18 maart vindt in de Puurse klimzaal Klimax 'Goldfinger' plaats: een tornooi waarop de tien beste mannen en tien beste vrouwen uit het internationale circuit uitgenodigd zijn. Wie deze 'Goldfinger' driemaal na mekaar wint, krijgt een trofee van ongeveer 1 kilogram goud.

BR>Op de persconferentie hebben zowel de Vlaamse Bergsport Federatie als onze eigen vice-wereldkampioene en twee-voudige wereldbekerwinnares Muriel Sarkany zich alvast zeer enthousiast uitgesproken over dit initiatief. "Eindelijk", zuchtte Sarkany, "in het buitenland bestaan zulke competities al langer. Dit moet de promotie van de muurklimsport bevorderen."

De 25-jarige Sarkany beseft dat ze favoriete is en dat dat heel wat druk zal meebrengen. "Dat klopt, maar het wordt meteen een serieuze test. Een maand na deze 'Goldfinger' start het nieuwe wereldbekercircuit. Volgende week begin ik me echt voor te bereiden, de voorbije weken waren hectisch. Sinds mijn WK in Birmingham, (nvdr. waar ze tweede werd en de enige titel die nog ontbrak, opnieuw misliep) krijg ik enorm veel reacties en pers. Ik weet dat dit nodig is, maar het wordt tijd dat ik me terug alleen met het klimmen kan bezighouden, want naast de wereldbeker is er eind dit jaar ook nog het Europese kampioenschap."

De organisatoren van de 'Goldfinger' hebben alvast kosten noch moeite gespaard om hun eerste editie te doen slagen. "Met een budget van 1,8 miljoen bf (45.000 euro) nemen we een groot risico", stelt Leo Van Hengel, voorzitter van de Vlaamse Bergsport Federatie. "Maar we geloven rotsvast in dit evenement. Bovendien hebben we een wereldprimeur: de manier waarop we met camera's en grote schermen de klimmers en de resultaten van hun concurrenten in beeld zullen brengen, zal uiterst telegeniek zijn. Geloof me: binnen enkele jaren is indoorklimmen een Olympische sport."

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer