Juan Antonio Samaranch neemt 'gewone' kamer

SYDNEY -

Juan Antonio Samaranch, voorzitter van het Internationale Olympische Comité, heeft voor de komende bestuursvergadering van het IOC in Sydney (13-18 februari) demonstratief afgezien van de presidentiële suite in het Regent Hotel. Hij stelt zich tevreden met een 'gewone' kamer, die nog altijd circa 25.000 Belgische frank per nacht kost. De suite is voor ruim 90.000 bf in de 'aanbieding'.

BR>Volgens vice-voorzitter van het IOC Kevan Gosper heeft Samaranch persoonlijk op zijn eenvoudiger onderkomen aangedrongen. Ook zal de voorzitter niet met zijn normale luxueuze limousine door Sydney worden vervoerd, maar in een auto van de middenklasse. Overigens maakt de Spaanse preses tijdens de Olympische Spelen van Sydney (15 september tot 1 oktober) wel weer gebruik van de presidentiële suite.

Sinds de onthullingen over fraude rond de aanwijzing van de Olympische Winterspelen van Salt Lake City 2002 ligt het uitgavenpatroon van de leden van het IOC onder vuur. Samaranch heeft in dat licht bezien kennelijk besloten de hand enigszins op de knip te houden.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer