Atletiek: Mark Richardson reageerde positief

LONDEN -

De Britse atleet Mark Richardson heeft positief gereageerd op een controle naar het gebruik op verboden prestatieverhogende middelen. Dat maakte hij maandagavond zelf bekend. Eerder op de dag had de Britse atletiekbond laten weten dat er twee nieuwe dopinggevallen waren, maar dat de namen van de betrokkenen later in de week openbaar zouden worden gemaakt.

BR>In het urinemonster van Richardson, winnaar van de zilveren medaille op de Olympische 4x400 meter, zijn sporen gevonden van nandrolon. Dit middel is de laatste tijd herhaaldelijk aangetroffen bij controles. Dat gold onder meer voor de Jamaicaanse Merlene Ottey, de Duitser Dieter Baumann, de Britten Linford Christie, Doug Walker en Gary Cadogan.

Richardson ontkent in alle toonaarden zijn toevlucht te hebben genomen tot dope. "Iedereen die me een beetje kent, weet dat dit flauwekul is", zei hij voor de BBC radio. "Ik heb nooit iets onoirbaars gebruikt en zal dat ook nooit doen. Ik heb niets te verbergen. Daarom ben ik er zelf mee naar buiten gekomen. Ik hoef me niet als een misdadiger te verstoppen."

De bewuste controle vond bij Richardson al plaats op 27 oktober. Eind november kreeg hij te horen dat hij positief had gereageerd en dat hij op 18 februari door de nationale bond gehoord zou worden. Richardson zegt nu dat hij op de dag van de controle zijn dagelijkse hoeveelheid voedingssupplementen had genomen. "Bijna alle atleten nemen dergelijke supplementen. Ik heb me altijd gehouden aan de procedures en de richtlijnen. Alles is ook besproken met een medische specialist. Dit is het Olympische jaar. Ik ben bang dat er nu heel wat sporters buiten hun schuld in een nandrolonsituatie terecht zullen komen. Die gedachte is angstaanjagend."

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer