Gemeente koopt gronden voor uitbreiding dienstencampus

Print
Het gemeentebestuur van Kinrooi gaat rond het gemeentehuis diverse gronden aankopen om de dienstencampus te verruimen.
BR>
Zo wordt rond het gemeentehuis in de toekomst ruimte gecreëerd voor het OCMW, de technische dienst en het containerpark.

Burgemeester Brouns: “We willen een nog vriendelijker onthaal en een correcte dienstverlening. De toegankelijkheid en bereikbaarheid van de diensten kan vergroot worden door alle diensten samen te brengen op één locatie. We opteren de diensten samen te brengen rond het gemeentehuis en niet over te brengen naar één kern van een deelgemeente binnen de fusie Kinrooi. Om die reden gaan we gronden aankopen rond het gemeentehuis. Daarvoor hebben we 75.000 euro ingeschreven in de gemeentebegroting 2007.”

De Breeërsteenweg zal vernieuwd worden tussen Kinrooi en Kessenich. Het betreft het wegvak vanaf de Lemmensmolen richting verkeerslichten Kessenich. “Om dit project met vrijliggende fietspaden uit te kunnen voeren moeten er eveneens gronden gekocht worden. In de begroting hebben we 633.750 euro voorzien,” aldus burgemeester Brouns.

“581.000 euro zal daarvan terugbetaald worden door de Vlaamse overheid. Op dit ogenblik worden al onteigeningen uitgevoerd om het vrijliggend fietspad aan te leggen.” Nog in de planning van 2007 is de vernieuwing van de Hoogveldstraat en Bosstraatje in Kessenich. Voor deze werken is 433.500 euro voorzien.