Provinciale Handelsschool schittert op Internet-quiz

In de nacht van vrijdag op zaterdag vond de eerste editie plaats van de Nacht van het Euregionale Web Maas-Rijn. In samenwerking met andere universiteiten van de Euregio organiseerde het LUC die talen- en kennisquiz, helemaal via het Internet. 47 ploegen van telkens drie leerlingen uit het secundair onderwijs namen vrijdagavond plaats in hun computerlokaal. Daar kregen ze zestig vragen met de Euregio als thema en het net als hulpmiddel.

G.V.B.

BR>De Provinciale Handelsschool presteerde het best, en behaalde de eerste drie plaatsen met in totaal 311 punten. Ze werden op de voet gevolgd door een ploeg van het Sint-Augustinusinstituut uit Bree.

«De wedstrijd is schitterend verlopen,» vertelt Fons Tuyaerts van het LUC. «Om twee uur 's nachts hadden alle ploegen hun antwoorden doorgestuurd. Opvallend is dat zelfs leerlingen die niet zo graag naar school gaan, toch hebben deelgenomen. Het is dus een concept dat aanslaat. Volgend jaar komt er zeker een vervolg. We zullen de scholen vroeger inlichten. Misschien gaan we de leeftijdsgrenzen voor deelname ook verruimen.»

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer