Limburger stampte centrum uit de grond

Print
Algemeen directeur Dirk Ramaekers (39) van het Federaal Kenniscentrum voor de Gezondheidszorg is een geboren en getogen Limburger. Hij is afkomstig uit Helchteren en deed zijn middelbare school aan het Don Boscocollege in Hechtel.
BR>
Daarna ging het naar Leuven voor studies geneeskunde, gevolgd door een specialisatie algemene interne geneeskunde, een doctoraat in de farmacologie en nog wat graduaten.

Ramaekers werd internist en staflid bij het UZ Gasthuisberg en ging ook al snel aan de slag als adviseur van de vorige minister van Sociale zaken Frank Vandenbroucke. Toen eind 2002 het Federaal Kenniscentrum voor Gezondheidszorg formeel werd opgericht, stelde Ramaekers zich kandidaat en kwam als eerste keuze uit de selectie. Ramaekers en zijn adjunct Jean- Pierre Closon hebben het centrum vanaf nul uit de grond gestampt. Dirk Ramaekers is ook nog deeltijds verbonden aan de K.U.Leuven waar hij evidence based health care doceert.

Na zijn studies bleef Ramaekers ‘in Leuven hangen’, maar sinds enkele jaren is hij met zijn uit Zonhoven afkomstige vrouw en twee kinderen terug naar Limburg verhuisd, naar Lummen, “terug naar mijn roots, en omdat ik mijn kinderen graag in Limburg wil laten opgroeien”.