Rechtbank interneert agressieve man

Print
De Hasseltse correctionele rechtbank beval gisteren de internering van een man (26) uit Houthalen- Helchteren. Hij had een vrouwelijke politie-inspecteur (35) in de hand gebeten en een collega (55) van haar slagen toegebracht.
BR>
De vrouw was tijdelijk werkonbekwaam, terwijl de mannelijke inspecteur aan het treffen een blijvende invaliditeit overhield. De twee politiemensen waren in oktober 2004 na een ongeval het verkeer aan het regelen. In de file die ontstond, raakte het geduld van de Houthalenaar op. Hij stapte op de inspecteurs toe en vroeg of het oponthoud nog lang zou duren.

Toen de inspecteurs hem verzochten zijn papieren te tonen, spuwde hij hen in het gelaat.Toen de politiemensen een proces-verbaal voor smaad wilden opstellen, ging de man helemaal uit de bol. Hij ging zelfs zelf het verkeer regelen.

In het politiecommisariaat bleek dat hij in het bezit was van een boksijzer en een knipmes. Psychiaters oordeelden dat de man geestelijk gestoord is en een gevaar voor de samenleving vormt. Daarom besliste de rechtbank de man te interneren.