Weduwe Buddy Holly niet blij met 'nieuw nummer'

MILWAUKEE - De weduwe van Buddy Holly heeft verbolgen gereageerd op een initiatief van Victor DeLorenzo, een drummer uit Milwaukee, om aan de hand van aantekeningen van haar overleden echtgenoot een nieuwe Holly-song te creeren. Buddy Holly verongelukte op 3 februari 1959 en DeLorenzo bracht het nummer dat hij op basis van Holly's aantekeningen heeft geschreven, 'In Dutch' ('In de Penarie'), vrijdag ten gehore ter nagedachtenis aan de legendarische rockzanger.

AP

BR>Maria Elena Holly zei in een interview met de Milwaukee Journal Sentinel dat ze zich niets herinnert van een nummer als 'In Dutch'. Ze wees erop dat er copyright rust op al het niet-gepubliceerde songmateriaal van Holly. «Het zijn Buddy's songs, ze zijn van niemand anders.»

DeLorenzo zei dat de woorden waarop de song is gebaseerd afkomstig zijn van een pagina uit een aantekenboek van Holly dat een kennis van hem op een veiling had gekocht. Een steeds terugkerend regeltje dat kennelijk als refrein bedoeld was had hij ontcijferd als 'You get me in dutch'. Hij was niet van plan de song uit te brengen en had alleen gehandeld «uit liefde voor de muziek en geest van Buddy Holly.»

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer