Celstraf voor ontvoering zoon

Print
De Hasseltse correctionele rechtbank heeft Güngor U. uit Houthalen bij verstek veroordeeld tot een effectieve celstraf van 28 maanden en een boete van 550 euro wegens de ontvoering van zijn 15 maanden oud zoontje.
Ook werd hij gestraft voor het toebrengen van slagen aan zijn ex-schoonvader. De rechtbank heeft de onmiddellijke aanhouding van de 31-jarige man bevolen.

Güngur U. en zijn ex waren al een tijdlang verwikkeld in een strijd om het bezoekrecht en de verblijfsregeling van hun zoontje. Toen zijn ex op zaterdag 25 september 2004 met haar moeder en het zoontje haar grootmoeder in Zonhoven ging bezoeken, stopte hij met een Volkswagen Golf naast de auto van zijn ex. Hij trok het kind uit haar armen. Daarbij sloeg hij zijn ex en duwde hij haar moeder tegen de grond.

U. reed met zijn zoontje naar Maastricht, waar hij zich bij een vriendin schuilhield. Een 38-jarige vriend uit Heusden-Zolder bracht kleren en speelgoed naar de schuilplaats.

Telefoononderzoek wees uit dat Güngor U. een Nederlands gsm-nummer van zijn Maastrichtse vriendin gebruikte. Zo kon de politie hem opsporen en maandagochtend 27 september rond 1 uur een einde maken aan de ontvoering.