Jarige Panamarenko in 'Koppen'

ANTWERPEN - - Bob Vermeir maakte voor 'Koppen' een portret van kunstenaar Panamarenko. Hij volgde de Antwerpse vliegtuigbouwer een dagje in Londen bij de voorbereiding van zijn grote tentoonstelling aldaar en bij een bezoek aan het museum in Gent. Zaterdag filmden ze zijn verjaardagsfeest in de Antwerpse dierentuin.

F.H.

BR>Bob Vermeir draaide acht cassettes van 40 minuten waarvan er in totaal 9 worden uitgezonden. «Het is een portret van Panamarenko nu, er zijn geen archiefbeelden. We zien hoe Pana zijn enorme vliegtuigen opstelt in de Hayward Gallery. Het grappige is dat hij alle tussenschotten uit het museum heeft verwijderd en dat hij zijn grootste vaartuigen in de kleinste ruimten propt. Merkwaardig hoe die geweldige tuigen in kleine kisten zaten verpakt,» zegt Bob Vermeir.

De expositie opent volgende donderdag in Londen. De voorbije dagen vloog Panamarenko voortdurend over en weer tussen Londen en Antwerpen. Met af en toe een overstapje naar Hannover, waar hij in onderhandeling is voor een beeld in het kader van de Wereldexpositie.

«We hebben Panamarenko een micro opgespeld zodat je hem de hele tijd bezig hoort. Maar we hebben hem ook geïnterviewd. Hij sprak verrassend open over liefde en partners en over zijn vrienden.»

'Koppen', TV1, 21.05 uur.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer