Gitarist Craig Ward verlaat dEUS

ANTWERPEN - dEUS gaat voortaan zonder Craig Ward door het leven. De gitarist heeft de populaire Antwerpse rockgroep verlaten om praktische redenen. Ward, een in Antwerpen neergestreken Schot die via zijn vriendschap met zanger Tom Barman in 1995 bij dEUS belandde, vestigde zich na zijn huwelijk enkele jaren geleden opnieuw in zijn geboorteland.

BR>«Craig had de beslissing om dEUS te verlaten, al een hele tijd geleden genomen,» bevestigt het management. «Met zijn vrouw overweegt hij om naar Amerika te verhuizen. Binnen de groep werd overeengekomen dat hij de tournee en alle activiteiten rond de jongste cd 'The Ideal Crash' nog mee zou afhandelen. Nu alles daaromtrent achter de rug is, hoort Craig niet langer bij de groep. Maar dat betekent niet dat dEUS op springen zou staan, ook al doet dat gerucht hier en daar de ronde.»

dEUS doorstond al eerdere bezettingswissels. Bassist Stef Kamil Carlens koos na de tweede cd 'In A Bar, Under The Sea' voor Zita Swoon en stond zijn plaats af aan Danny

Cool Rocket

Mommens. Craig Ward verving in 1995 gitarist Rudy Trouvé, die zich wilde toeleggen op Kiss My Jazz en Goreslut. Voor de jongste tournee trok dEUS als extra gitarist Tim Vanhamel van wijlen Evil Superstars aan. «De definitieve dEUS-bezetting bestaat niet,» liet drummer Jules De Borgher zich toen al ontvallen.

Een probleem stelt zich met het vertrek van Craig Ward niet, zo zegt het management van dEUS. «De groep is nu toch toe aan een sabbatperiode. Het komende halfjaar dient om de batterijen op te laden. Voorlopig staan geen concerten of nieuw werk gepland. Ieder is even met andere dingen bezig: Danny Mommens met Vive La Fête, Tom Barman als deejay. Als Tom weer gaat componeren, zal zich de vraag opdringen wie Craig gaat vervangen. Maar voorlopig hoeven we geen zoekertje te plaatsen.»

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer