Jos Daerden, gewipt bij Lommel, vreest nog meer trainersontslagen

ANTWERPEN -

Sinds zondagmiddag heeft de Belgische competitie er een nieuw maar weinig fraai record bij. De jongste vijf jaren werden er nooit zoveel trainers ontslagen als dit seizoen. Met nog twaalf speeldagen te gaan is Jos Heyligen de negende coach die de afgelopen maanden aan de deur werd gezet. Nergens in Europa heeft een trainer zo weinig krediet. Al hebben de meeste clubs één onweerlegbaar argument. In zowat alle gevallen veroorzaakte de trainerswissel wel degelijk een schokeffect. Op Sint-Truiden en Charleroi na is de balans telkens positief. "Toch is dit een sombere evolutie", zegt Jos Daerden. Hij vreest nog meer ontslagen.

Wim Vos

BR>

"Ik vrees het ergste als de Belgische competitie morgen naar zestien of zelfs veertien clubs wordt teruggebracht. Dan zal de druk op de bestuurders nog toenemen, zal er nog meer naar het resultaat gekeken worden en zullen de trainers nog sneller aan de deur gezet worden. Negen ontslagen in zes maanden. Het is veel, maar toch is het einde nog niet in zicht." Jos Daerden, zelf onlangs ontslagen bij Lommel en woordvoerder van de pas opgerichte trainersvereniging, maakt zich zorgen over de vele trainerswissels.

Jos Daerden zucht eens diep. Het ontslag van Jos Heyligen - al de negende trainer die dit seizoen mag opkrassen - verrast hem niet echt. "Wie niet presteert, vliegt aan de deur", zegt hij gelaten. "Dat zal nooit veranderen. Alleen lijkt het tegenwoordig echt wel een trend te worden in België. Vraag mij niet waarom, maar in het buitenland heeft een trainer blijkbaar meer krediet. In België zijn de clubs die nog geduld hebben met hun trainer bijna op één hand te tellen. Tijd om aan een ploeg, aan een concept te werken, krijg je niet meer."

Het stoort Daerden meer dan hij wil toegeven. "Wat daarvan de oorzaak is? Amateurisme op bestuursniveau. Een andere reden zie ik niet. De meeste bestuurders kennen te weinig van voetbal. Ze zien niet hoe hun trainer werkt, wat hij op lange termijn wil bereiken. Kijk naar Moeskroen. Daar krijgt Hugo Broos wel alle vertrouwen. Ook toen de resultaten tegenvielen, werd hij niet ontslagen. Waarom? Omdat hun voorzitter weet waar Broos naartoe wil met de club. Als het dan al eens tegenvalt, wordt er veel minder snel gepanikeerd. Ik heb datzelf ook ervaren bij Beveren. De afstand tussen het bestuur en mijzelf was daar heel klein. Op de moeilijke momenten heeft mij dat in het zadel gehouden."

Veel clubs willen ook verder springen dan hun stok lang is, aldus Daerden. "Niemand wil degraderen, dat is logisch, maar dat betekent niet dat elke club Europees voetbal moet beogen. Sommigen bestuurders zijn gewoon niet realistisch, willen niet begrijpen dat een dertiende, veertiende plaats het maximum is. Als trainer sta je op zo'n momenten machteloos."

"Bovendien zijn de meeste bestuurders te emotioneel met voetbal bezig. Zij zijn te veel supporter en dat leidt vaak tot naïeve, weinig doordachte beslissingen. Dat een supporter denkt dat alles beter zal gaan zodra de trainer buitenligt, dat kan ik begrijpen, maar een voorzitter moet daar doorheen prikken. Helaas..."

Daerden ziet de toekomst somber tegemoet. "Omdat de druk op de trainers alleen maar zal toenemen. Kijk naar Genk. Al weken eisten de supporters en de sponsors het vel van Heyligen. Terwijl iedereen weet dat de volgende weken de abonnementen moeten worden vernieuwd. Hoe kan je als clubbestuur de roep van de supporters dan nog negeren? Dergelijke economische factoren zullen nog belangrijker worden. Standard is nog zo'n voorbeeld. Onder Mijac zaten daar pakweg 6.000 toeschouwers op de tribunes, onder Thissen meer dan 25.000. Tja, als dat het effect is van een trainerswissel dan moet je als bestuurder stevig in je schoenen staan om er niet aan toe te geven."

Of de vele trainersontslagen toch niet verwonderlijk zijn, gezien de precaire financiële situatie waarin veel clubs verkeren? "

Ach

, niet echt", besluit Daerden. "Clubs zijn tegenwoordig zo slim om in het contract met hun trainer een ontslagvergoeding te laten opnemen. Kwestie van de financiële gevolgen bij een ontslag zo klein mogelijk te houden."

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer