Harm Van Veldhoven voelt nog altijd een enorme strijdlust in spelergroep

LOMMEL -

De

rattenplaag

die de selectie van Lommel zondagmiddag teisterde, liet gisterochtend aan de Gestelsedijk nog duidelijke sporen na. «De jongens waren

down

en dat is ook best begrijpelijk,» zucht Harm Van Veldhoven, die na de noen met een luchtige training toch opnieuw het broodnodige animo in zijn aangeslagen spelersgroep kreeg.

Piet DINGENS

BR>

«Zelf had ik zondagavond ook last van oprispend maagzuur,» zegt Van Veldhoven. «Je zit daar in je eentje en maakt voor jezelf de rekening waar het mis liep. Maar tegen individuele fouten, zoals die in Harelbeke, sta je machteloos. Dan kan je nog zo hard werken, trainen en roepen Het minste wat je van zijn nog prille trainerscarrière kan zeggen, is dat Harm Van Veldhoven een serieuze leerschool doorloopt. De miskleun in Bergen buiten beschouwing gelaten, speelde zijn elftal in competitie met twee gezichten. Thuis uitstekend tegen GBA en Anderlecht, buitenshuis de boot in tegen Lokeren, Aalst en Harelbeke. «En toch kregen we in die drie uitwedstrijden ook de kansen om punten te sprokkelen,» weet hij. «Maar de koelbloedigheid en het realisme om een gunstige uitgangspositie vast te houden, ontbreken vooralsnog. We praten wel heel veel over organisatie, maar laten ons toch telkens weer vangen. Veel spelers moeten professioneler leren denken, elkaar ook meer en beter coachen. Dat moet echt gebeuren om de operatie-redding tot een goed einde te brengen. Het duel met Mechelen wordt, wat dat betreft, een sleutelmatch. Ik zoek geen enkel doekje voor het bloeden meer. Die mannen moeten we opvreten. Doen we dat, dan gelooft de hele spelersgroep weer rotsvast in het behoud. Die mentale opsteker hebben mijn jongens nu heel hard nodig om uit de put te klauteren. Ik wil geen extra druk op de groep leggen, maar we moeten wel realistisch zijn.»

Hebben de bestuurlijke perikelen een weerslag op de selectie? «Natuurlijk hebben ze dat,» knikt hij. «Na een verliesmatch worden dergelijke dingen nog uitvergroot, dat is menselijk. Deze onduidelijke situatie mag niet te lang aanslepen. Iedereen stelt zich vragen, weet niet wat de nabije toekomst brengen zal. Het is mijn taak om erover te waken dat ze bij de les blijven, dat ze zich volop concentreren op de eerstvolgende opdracht. Mechelen dus.»

Voorin wordt de spoeling intussen erg dun. Behalve Garcia (gescheurde enkelband) zwaaide gisteren ook Grant met een doktersbriefje. Geknelde zenuw, twee weken out. Gomis speelde redelijk in Harelbeke, maar stond er lang naast. Marusic test momenteel in China. «Bij Grant is het vooral een mentale kwestie, vrees ik,» grimast Van Veldhoven. «Gomis deed het zondag vrij goed, maar je mag wel stellen dat onze buitenlandse transfers nog niet de verhoopte meerwaarde opgeleverd hebben. Gelukkig voel ik in het overgrote gedeelte van de spelersgroep nog altijd een enorme strijdlust. Daar kunnen we veel mee compenseren, maar niet alles.»

Er zou toch nog twintig miljoen op tafel komen voor versterking? «Dat ze die dan maar heel gauw opsouperen aan een direct inzetbare kanjer, iemand die het elftal een echt surplus kan geven.»

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer