Marc Van Britsom (Antwerp): "Als je eerste staat is de druk makkelijker om dragen"

DEURNE -

Antwerp blijft ondanks het gelijkspel van vorige zondag op het veld van Cercle Brugge perfect op titelkoers. In het klassement telt de Great Old nog altijd tien punten voorsprong op Dessel en veertien op RWDM. Elke week komt het einddoel voor Antwerp een stapje dichterbij.

J.V.C.

BR>Gezien de ijzersterke thuisreputatie van Cercle Brugge en de ruime voorsprong in het klassement mag Antwerp terecht tevreden zijn dat het een punt meebracht uit West-Vlaanderen. Toch analyseerde Marc Van Britsom de prestatie van Antwerp na afloop opvallend kritisch. De ervaren rot in het middenveld besefte dat zijn ploeg nooit zijn normale spel kon ontwikkelen. "Een punt is het enige positieve dat we moeten onthouden", meende Van Britsom. Een doelpunt van Hilton en een gemiste kans voor Dauwe, het is inderdaad wat weinig op negentig minuten. Aan de andere kant bewijst Antwerp hiermee opnieuw zijn efficiëntie en daar is het toch om te doen als je kampioen wil spelen.

"Indien Dauwe had gescoord, wonnen we, maar dat zou misschien van het goede te veel geweest zijn", vindt ook trainer Regi Van Acker. "Maar het gaat in deze competitie om de punten en niet echt om de manier waarop. Tot aan het onverwachte eerste doelpunt hadden we de match in handen. Daarna weet je dat het pompen wordt. We kwamen soms wat loopvermogen tekort op het midenveld. Maar na de mooie goal van Hilton controleerden we opnieuw rustig de match."

Cercle-trainer Dennis Van Wijk kloeg zondag over de enorme druk die op zijn ploeg rust om te promoveren. Uiteraard is die druk er bij Antwerp ook, maar Van Acker vindt dat iedereen binnen de club daar moet kunnen mee omgaan.

"Wij waren al van in de voorbereiding topfavoriet. We zijn echter allemaal professioneel, zowel spelers, trainers als club. Je weet dat er druk is, maar het gaat om je broodwinning. Je moet met druk leren omgaan en als je eerste staat met een straat voorsprong dan wordt het allemaal wat makkelijker. Als je een achterstand moet goedmaken zoals Cercle Brugge, dan stijgt de druk voelbaar. Ik heb de indruk dat veel ploegen daardoor dit seizoen onderuit gaan. Wij blijven gewoon verderdoen en zien de concurrentie elke week punten verliezen. Wij vinden het best zo."

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer