Anderlechtse jeugdinternational mag van rechter niet gratis naar Barcelona

ANDERLECHT -

Anderlecht is in een juridisch gevecht gewikkeld omtrent de transfer van de bijna 17-jarige Mikaël Yourassowsky naar Barcelona. De jonge Rode Duivel eist een vrije transfer naar de club van Louis Van Gaal, maar krijgt die van Anderlecht niet omdat hij in Brussel een stagecontract heeft.

Y.T.

BR>Anderlecht stelde Barcelona voor 6 miljoen te betalen voor de talentvolle middenvelder, maar de Catalaanse club weigerde. Daarop trok Yourassowsky met Jean-Marc Bosman-advocaat Luc Misson in kort geding naar de rechtbank tegen Anderlecht en de Belgische voetbalbond, dat geen transfercertificaat wilde afleveren. De rechtbank gaf Anderlecht gelijk omdat Barcelona noch aan Anderlecht, noch aan de FIFA een internationaal transfercertificaat had aangevraagd. Momenteel traint Yourassowsky, die pas in 2001 einde contract is, individueel.

Een ander Anderlecht-product, de 16-jarige Spaanse doelman Urko Pardo y Sevilla, ondertekende wel een vijfjarig contract bij Barcelona. Hij had geen verbintenis bij Anderlecht. Beiden trokken in augustus op stage naar Barcelona. Ze lieten Van Gaal en co een dermate goeie indruk, dat ze meteen mochten blijven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer