Verslag FC Turnhout - SK Deinze (3 - 0)

TURNHOUT -

Met twee erg defensief ingestelde ploegen kwam de wedstrijd zeer traag op gang. De eerste 25 minuten waren ronduit vervelend. Maar de eerste doelkans was meteen goed voor de openingstreffer. Quintelier speelde de meeopgerukte Mariën perfect aan en vanop de doellijn legde die precies af in de voeten van De Vreese die dit geschenkje niet liet liggen. Turnhout ging door op zijn elan en Berrevoets, door een bedrijvige Gorts in de diepte gestuurd, kwam snelheid tekort om af te ronden. Deinze was pas 10 minuten voor rust voor het eerst gevaarlijk. Sergeant loste een venijnig schot, maar De Corte redde in hoekschop. Vijf minuten voor de rust zat de thuisploeg op rozen. Na vrijschop van Quintelier werd Gorts door Van Hende in de zestienmeter neergetrokken en De Vreese had geen moeite om er vanop de stip 2-0 van te maken.

S.N.

BR>Na de rust begon Deinze aan een wanhoopsoffensief en Turnhout kwam goed weg toen de ingevallen Van Oycke zijn schot via een verdediger nipt zag naastrollen. Aan de overzijde had doelman De Rudder geluk dat de ref de ogen dichtkneep toen hij Berrevoets buiten grote backlijn met de hand van een zeker doelpunt hield. Nadat Gorts en Liekens de kans verprutsten om de match definitief te beslissen, blunderde doelman De Rudder zodanig dat De Vreese geen moeite had om zijn hattrick af te ronden. Maar het kalf was voor Deinze toen allang verdronken, omdat de scheidsrechter het potige spel van Vergucht en De Groote met rode kaarten had bestraft.

Doelpunten:

25' De Vreese 1-0, 39' De Vreese (strafschop) 2-0, 75' De Vreese 3-0.

Gele kaart:

De Waele.

Rode kaarten:

67' Vergucht, 73' De Groote (2 x geel).

Scheidsrechter:

Vanden Boer.

Toeschouwers:

1.200.

TURNHOUT:

De Corte, Vandeurzen, Verschuren, Bogers, Gorts (66' Liekens), Mariën, Thomas, (84' Gül), Quintelier, Van Beylen, Berrevoets (80' Basiakos), De Vreese.

DEINZE:

De Rudder, Vandenbulcke (65' Delporte), Van Hende, Audoor, Brewaeys, Vanalderwerelt, Vergucht, De Groote, Sergeant, Deloof (46' Van Oycke), Van De Waele.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer