Verslag + reactie SV Ingelmunster - Maasland (4 - 1)

INGELMUNSTER -

Twee spelers vroegtijdig naar de kant en de trainer in de tribune. Ondanks het onrecht dat hen werd aangedaan, deed Maasland het zaterdagavond niet onaardig, tot Vanderdonck een vrije trap ongeveer perfect naast het muurtje mikte. Toen even voorbij het halfuur eerst Reumers en nadien doelman Creemers wegens duw- en slagwerk werden weggestuurd verloor Maasland definitief het uitzicht op een goed resultaat. Wegens een tekort aan mankracht kwamen er echter serieuze gaten die naar een uitzichtloze situatie leidden.

Dirk MEULDERS

BR>

Doelpunten:

18' Feys 1-0, 55' Feys 2-0, 63' Crv (own-goal), 79' Crv 3-1, 90' Beerens (strafschop) 4-1

Gele kaarten:

Grymonprez, M. Pereira, Vanderdonck, Van Helden, Careel, Crv, Plyson, Six, Depinois, Damiaans

Rode kaarten:

34' Reumers, 37' Creemers

Scheidsrechter:

Mauro.

Toeschouwers:

1.900.

INGELMUNSTER:

Deldaele, Grymonprez, Six, Deschacht, Madruga, Plyson, Eeckman, Vanderdonck (69' Depinois), Careel (66' Beerens), De Craeke, Feys (85' De Grande).

MAASLAND:

Creemers, Chazan (37' Damiaans), Evens, Kubr, Van Helden, Reumers, Crv, Dreesen, Geebelen (74' Billen), M. Pereira (66' R. Pereira), Martens.

"Gebeten door Vanderdonck"

Mathy Billen schudde zaterdagavond het hoofd giftig heen en weer. "Ingelmunster won, maar ze hebben geen reden om fier te zijn. Ze werden door vreemde krachten magistraal naar de overwinning geleid", vertelde de Maasland-trainer met een grimmige trek om de mond.

Mathy Billen ging in de tweede helft zelf door het lint. Boos, verongelijkt om het onrecht dat zijn ploeg werd aangedaan. Een reactie die tot een verbanning naar de tribune leidde. "Ik zou dit onderwerp liever anders benaderen. Maar wat scheidsrechter Mauro hier vanavond neerpootte, is niet goed te praten. Het is de derde maal dat we Mauro voor de voeten krijgen en evenveel keer waren er problemen. Op Antwerp keurde hij vorig seizoen een doelpunt af dat Maasland op een 1-2 voorsprong kon brengen. Nadien mocht Antwerp in buitenspel de winnende treffer optekenen. In Kortrijk smeerde hij ons dit seizoen 6 gele kaarten aan en vandaag dit. Dit had niks meer met voetbal te maken. Ik kan absoluut geen begrip opbrengen voor de beslissing om Reumers naar de kleedkamer te sturen terwijl Vanderdonck enkel geel onder de neus kreeg. Die tweede rode kaart, daarvoor moet Creemers de schuld enkel en alleen bij zichzelf zoeken. Een ervaren speler van 35 die door het lint gaat, dat is niet goed te praten. Maar na zoveel onrecht kan ik het voor één keer begrijpen. Toch wil ik mijn ploeg feliciteren. Ze hebben geknokt, hun groot strijdershart getoond. Tegen 11 tegenstanders en een scheidsrechter was sowieso niet op te tornen."

Dat het bij Vanderdonck aan alle respect voor een tegenstander ontbreekt, mocht Frank Reumers zaterdagavond aan den lijve ondervinden. "Ik kreeg eerst een duw in de rug. Bij de volgende fase incasseerde ik een kopstoot. Ik ben op hem toegestapt met een uitgestoken vinger. Wat het ettertje deed? Bijten", toont Reumers de duidelijke sporen van een koppel tanden. "Ik had vervolgens een ongelukkige reactie in huis, sorry. Maar wat wraakroepend is, is dat de scheidsrechter halstarrig weigerde om zijn lijnrechter te raadplegen. Die man had alles gezien. Met 10 tegen 10 zaten de 3 punten er nog dik in. Maasland bracht het betere voetbal maar we betalen er een zware tol voor", aldus de middenvelder, die voor het eerst in 4 seizoenen tegen rood aanliep.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer