Verslag + reactie Dessel Sport - FC Kapellen (3 - 1)

DESSEL -

Een vroege treffer van de mee opgerukte Sas na een verraderlijke vrijschop van Jacobs bezorgde Kapellen al meteen een koude douche. Toch herpakten de bezoekers zich snel en dwongen ze Dessel met bekoorlijk voetbal in de loopgraven. Pereira miste een scherp inzenden van Bartholomeeussen en Hoes moest zijn doelman bijspringen bij een dreigende actie van Sissoko. Kort na de rust kopte Mateso raak na een gemeten voorzet van Van den Schoor. Vlak nadien verkwanselde de net ingevallen Verfaille een fraaie kans om zijn ploeg opnieuw in de match te brengen.

R.N.

BR>Dessel speelde nu als bevrijd en de bezoekende aspiraties kregen een serieuze knauw. Met een parel van een afstandsschot telde Jacobs de Antwerpenaars helemaal uit, ook al scoorde Sissoko even later tegen. Een vrije trap van Elsen en een schicht van Bartholomeeusen volstonden niet om De Fré in het nauw te drijven. In de slotminuten werd Whyte nog uitgesloten na een fout op de doorgebroken Mateso.

Doelpunten:

6' Sas 1-0, 52' Mateso 2-0, 69' Jacobs 3-0, 74' Sissoko 3-1

Gele kaart:

Elsen

Rode kaart:

88' Whyte

Scheidsrechter:

Bultynck.

Toeschouwers:

800.

DESSEL:

De Fré, Sas, Cox, Gielens, Lunenburg, Van den Schoor, Hoes, Jacobs, Christina, Nouhass (88' Kerkhofs), Mateso (91' Beckers).

KAPELLEN:

Stoops, Verschueren (73' Van Aelst), Whyte, Bovri, Elsen, Aboraa, Mattheeusen, Van Zundert (55' Verfaille), Bartholomeeussen, Pereira, Sissoko.

Colin Andrews: "Winnen van Kapellen is niét niks"

DESSEL -

Hoewel de nederlaag in Dessel er de situatie voor Kapellen niet bepaald fleuriger op maakt, zat trainer Gzil niet echt in zak en as. Hij trok zich op aan de positieve vaststellingen en die waren er nogal wat. "We hebben een heel sterke partij gespeeld", concludeerde hij. "Het beste bewijs: onze doelman werd nauwelijks aan het werk gezet. Ik heb eerder al gezegd dat Kapellen na nieuwjaar ander voetbal zou brengen. Die voorspelling komt uit. Erger dan het verlies vind ik dat Elsen zijn 3de gele kaart pakte en dat Whyte rood kreeg. Beiden ontbreken daardoor tegen Antwerp en dat zal zwaar wegen. Voor ons begint de competitie nu pas. Op Antwerp na hebben we alle toppers al gehad. De ploeg doet het goed. Vanaf nu gaan we punten sprokkelen."

Colin Andrews verontschuldigde zich haast bij zijn Antwerpse vrienden voor de thuiszege. "Ik vind dit jammer voor Kapellen waar ik 2 jaar met veel plezier werkte. De volgende weken zet het deze situatie wel recht. We wisten dat we het heel moeilijk zouden hebben. We konden vanavond niets winnen, enkel veel verliezen. Ik ben een gelukkige trainer, omdat we de lastige opgave tot een goed einde brachten. Na de vroege openingsgoal gaven we de wedstrijd uit handen, maar in de tweede helft verscheen een ander Dessel. De rechterflank lag helemaal open en daar hebben we de basis gelegd voor 2 schitterende doelpunten. Na de 2-0 kwam het betere voetbal tevoorschijn. We lukten acties als in de voorbereiding. Iedereen zegt wel: winnen van Kapellen, dat is heel gewoon, maar de waarheid is wel even genuanceerder. Zonder een ijzersterke partij van onze mandekkers Sas en Gielens op Sissoko en Pereira had het beslist anders kunnen aflopen."

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer