Verslag + reacties Cercle Brugge - FC Antwerp (1 - 1)

9'

Begeyn pakt een schot van Pivaljevic.

J.V.C.

BR>

22'

Konon kopt een voorzet van Stellamans aan de tweede paal binnen: 1-0.

33'

Konon biedt Kindtner een unieke kans op een tweede Cercle-goal, maar de Australiër schiet knullig naast.

47'

Parizek tikt de bal net voor het hoofd van de inlopende Giuntini weg.

54'

De vrijstaande Konon trapt van dichtbij een voorzet van Stellamans op Parizek.

55'

Parizek haalt een schot van Stellamans uit de korte hoek.

60'

Da Silva bereikt Hilton, die laag in de verste hoek binnenknalt: 1-1.

75'

Geeraerts trapt rakelings naast.

82'

Pivaljevic biedt de ingevallen Dauwe de winning-goal aan, maar Dauwe besluit naast.

Doelpunten:

22' Konon 1-0, 60' Hilton 1-1.

Gele kaarten:

Van Britsom, Giuntini, Stroy.

Scheidsrechter:

Javaux.

Toeschouwers:

5.000.

CERCLE BRUGGE:

Begeyn, Richards, Stroy, Kanu, Durpes, Dekeyser, Kindtner (82' Maes), Geeraerts, Stellamans, Giuntini (72' Van Robays), Konon.

ANTWERP:

Parizek, Budts (46' Chadwick), Leleu, Emmerechts, Hilton, Campara, Nagy, Van Britsom, Da Silva (66' Senanu), Pivaljevic, Goots (78' Dauwe).

Hilton: "Een punt gewonnen: dat is het enige positieve"

BRUGGE -

Gisteren verloor Antwerp voor de tweede keer dit seizoen punten op verplaatsing. Eerste achtervolger Dessel knijpt 2 punten van zijn achterstand af, maar niemand op de Bosuil ligt daar wakker van. Het verschil bedraagt nog altijd 10 punten en dat moet volstaan.

Antwerp was tevreden met het gelijkspel tegen Cercle Brugge. De West-Vlamingen zijn dé thuisploeg van tweede klasse en moesten tot gisteren in het eigen Jan Breydelstadion enkel een puntje toestaan aan Turnhout. De andere 8 matchen werden stuk voor stuk gewonnen. Dankzij een doelpunt van Kirk Hilton na de rust slaagde Antwerp erin om Cercle opnieuw in bedwang te houden. Indien Laurent Dauwe in de slotfase koelbloediger was geweest voor doel, hadden de 3 punten er zelfs ingezeten.

"Maar dat zou wellicht overdreven zijn geweest", vond ook trainer Regi Van Acker.

Marc Van Britsom besefte dat Antwerp geen kampioenenvoetbal nodig had om een punt weg te kapen. Hij was kritisch voor de prestatie van de eigen ploeg. "Het enige positieve dat we uit deze wedstrijd moeten onthouden, is dat we een punt hebben", aldus Van Britsom. "We waren nochtans vrij goed begonnen aan de wedstrijd. Tot aan het doelpunt van Cercle hadden we het meeste balbezit en controleerden we het gebeuren. Nadat zij onverwacht op voorsprong waren gekomen, zijn ze een stuk sterker in de match gekomen en kregen we het moeilijker. Het werd daarna een wat rare bedoening op het veld. We probeerden wel, er was goede wil zat, maar veel kwam er niet uit."

Regi Van Acker probeerde na rust met de inbreng van Luke Chadwick meer leven in de brouwerij te brengen. Met Goots, Pivaljevic en Chadwick voorin en Da Silva achter dit trio ging Antwerp op zoek naar de gelijkmaker. Die kwam er op het uur, niet toevallig via de voet van verdediger Hilton. De onzichtbare spitsen speelden gisteren niet hun gelukkigste wedstrijd van het seizoen. "We scoorden na de rust wel de gelijkmaker, maar ook toen bakten we er in de combinaties niet veel van", zegt Van Britsom. "Al zat de slechte staat van het veld daar voor iets tussen. De bal botste in alle richtingen. We hadden bijna schrik om de bal te krijgen als de spelers van Cercle kort op de man zaten. Gelukkig dat Hilton één van onze weinige kansen heeft afgemaakt. Al bij al mogen we tevreden zijn met dit puntje."

In het klassement knijpt Dessel 2 punten van zijn achterstand af, maar daar liggen ze op de Bosuil niet wakker van. "Zeker niet", zegt Van Britsom. "Bovendien verliest La Louvière opnieuw en laten we Cercle Brugge niet dichterbij komen. Het feit dat ploegen als Denderleeuw en Turnhout hun wedstrijd winnen, is een goede zaak voor ons. De strijd voor de eindrondetickets zal in alle hevigheid losbarsten en dat kan alleen maar in ons voordeel zijn. Wij moeten ervoor zorgen dat we de komende 2 matchen tegen Kapellen en Hekelgem 6 op 6 halen om daarna rustig naar RWDM af te reizen."

Laurent Dauwe: "Die bal moest er gewoon in"

BRUGGE -

Laurent Dauwe kreeg een kleine 10 minuten voor tijd een unieke kans om Antwerp in extremis de overwinning te bezorgen. Maar het mocht niet zijn. Hij plaatste de bal naast het quasi lege doel. "Er zijn geen excuses voor die misser", zei Dauwe ontgoocheld. "Het veld lag er wel slecht bij maar deze bal kwam ideaal. Hij moest er gewoon in. Spijtig, want scoren zou deugd gedaan hebben. Ik kom van ver. Het is een tijdje zeer slecht met me gegaan. Voor het eerst sinds lang was ik opnieuw bij de 15. Ik bekijk het van week tot week en blijf me verder inspannen op training. Gebrek aan inzet zullen ze me nooit kunnen verwijten."

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer