Verslag + reacties Eendracht Aalst - STVV (2 - 0)

8'

Eerste gevaar van de wedstrijd via Fiers, maar de STVV-spits kopt de voorzet van Mertens te zwak in de handen van Van Steenberghe.

Kristof LIBERLOO

BR>

12'

Claeys trapt van op afstand maar zijn schot waait naast.

18'

Fiers zet van op rechts voor maar Mertens kan er net niet goed bij.

25'

Dubbelpass Teppers-Burg-Teppers. Laatstgenoemde steekt mooi door tot bij Mertens die alleen voor Van Steenberghe verschijnt. De Gentenaar duwt de bal onbegrijpelijk naast.

33'

Philippe Lenglois lost een afstandsschot van op goed twintig meter. De bal verdwijnt net over doel.

41'

Fiers bereikt Dierickx, die Arts omzeilt, maar niet krachtig genoeg kan inschieten.

48'

Kris Temmerman dringt door het hart van de STVV-verdediging en kan aanleggen. Zijn trap gaat maar nipt naast, waardoor Aalst nog geen bal tussen de palen kreeg.

51'

Eddy Dierickx pegelt een raket richting Van Steenberghe die met de vuisten redding kan brengen.

55'

Filipovic gooit de bal voor doel. Claeys controleert mooi met de borst. Zijn volley verdwijnt in de tibune.

56'

Kurt Mertens ontfutselt de bal van Van Der Heyden en omzeilt doelman Van Steenberghe. De Gentenaar trapt vanuit een scherpe hoek op de paal. De rebound is voor Dierickx, maar Van Der Heyden is teruggekeerd om de bal van de lijn te keren.

64'

Kurt Mertens haalt uit van aan de zestienmeter, maar Van Steenberghe heeft geen problemen met de poging.

68'

Peter Voets schildert een voorzet op het hoofd van Mertens die pal op de doelman kopt. Aan de overzijde belandt een kopstoot van De Oliveira op het dak van het doel.

70'

De pas ingekomen Sarli kan zijn hoofd tegen de bal zetten. Thiebaut devieert de bal in doel (1-0).

71'

Nog geen minuut later dolt De Oliveira met zijn tegenstander en schiet staalhard in de rechterbovenhoek binnen (2-0).

Doelpunten:

70' Thiebaut 1-0, 71' De Oliveira 2-0.

Gele kaarten:

Voets (fout), Dierickx (fout), De Oliveira (fout).

Scheidsrechter:

Flament.

Toeschouwers:

5.000.

AALST:

Van Steenberghe, Van Hoyweghen, Claeys (70' Daelmans), Arts, Temmerman, Van Der Heyden, Van den Bossche, Cooreman D. (59' Sarli), Filipovic, Thiebaut, De Oliveira (81' Jacobs)

SINT-TRUIDEN:

Belic, Hayen, Voets, Lenglois (64' Vrancken), Fiers, Mertens (71' Rudonja), Dierickx, Burg (78' Isaias), Teppers, Delorge, Dello

Voets: "Rommelgoal"

"We waren weer de betere ploeg, maar kopen daar natuurlijk niks mee," aldus Peter Voets. "Dit was een zespuntenwedstrijd die we gewoon hadden moeten winnen. Zij zijn de eerste 45 minuten niet aan onze goal geweest, maar pakken wel 3 punten. En wat voor een rommeldoelpunt was het dan nog. Verschrikkelijk. Nu moeten we terug van nul beginnen. We leken vertrokken, maar we zullen moeten blijven knokken. Elke week."

Isaias: "Match was al gespeeld"

Isaias kreeg nog 15 minuutjes om een mogelijke Braziliaanse stunt uit zijn sloffen te toveren, maar ook hij kon het tij niet meer doen keren. "Ach, toen ik inkwam, was de wedstrijd gespeeld. Ik probeerde nog iets te forceren, maar het vuur was al uit de ploeg. Nu moeten we gewoon naar volgende week kijken. We hebben een hele week om ons voor te bereiden op de wedstrijd tegen Anderlecht."

Burg: "Niks te verwijten"

"We hebben onszelf hier niets te verwijten," aldus Coen Burg. "Tenzij het feit dat we de kansen niet benutten. Dat heeft niets met vertrouwen te maken, alles met geluk. Als we in de middenmoot zouden staan, gaan die ballen binnen. Daar ben ik zeker van. Nu zit de druk erop en krijgen we hem niet tegen de netten."

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer