Verslag + reacties Standard - V. Geel (3 - 0)

3'

Thijs plaatst zich achter een vrijschop. Goossens kopt de bal via Schuermans in hoekschop.

A.S.

BR>

6'

Een nieuwe vrijschop van Thijs wordt door Afolabi tot bij Dimas gewerkt maar opnieuw keert doelman Schuermans het gevaar.

16'

Eerste poging van Geel maar Versavel probeert het van te ver en knalt hoog over. Vlak daarop is Lendvai alleen door maar ook hij verkwanselt de wenkende kans.

20'

Na een foutje van Geerinckx op Goossens knalt Bernd Thijs zijn derde vrijschop van de namiddag onhoudbaar in het dak van het doel (1-0).

23'

Pierre kan de bal van ver opdrijven en schuift hem richting Goossens. Die besluit pal op de doelman.

27'

Mornar gaat gewillig neer tussen een groepje bezoekende spelers. Ancion trapt in de val en wijst naar de stip. Bernd Thijs schiet de strafschop binnen (2-0).

44'

Preisinger kopt een nochtans goedgeplaatste hoekschop van Versavel naast het doel.

47'

Een schot van Goossens strandt op het sterke lijf van Schuermans.

54'

Thijs speelt de bal door naar Ernst. Die kapt zich meesterlijk vrij van zijn belagers en schuift het leer in de loop van Goossens. Diens schot wordt door de Geelse doelman onschadelijk gemaakt.

81'

Een magistrale omhaal van Van Buyten wordt door de Geelse doelman in hoekschop geduwt.

84'

Michael Goossens legt de 3-0 Standardwinst vast.

Doelpunten:

20' Thijs 1-0, 27' Thijs (strafschop) 2-0, 84' Goossens 3-0.

Gele kaarten:

Lendvai (fout), Mols (fout), Szeker (fout), Petö (fout), Ciobotariu (fout), Selymes (fout).

Scheidsrechter:

Ancion.

Toeschouwers:

26.000.

STANDARD:

Runje, Brocken, Afolabi, Ciobotariu, Dimas, Pierre, Ernst, Thijs (66' Van Buyten), Selymes (82' Dias), Goossens, Mornar (76' Yobo)

GEEL:

Schuermans, Szeker, Feher, Geerinckx, Petö (81' D. Smits), Mols (59' Meeusen), Lendvai, Smits B., Versavel, Delen, Zefilho (25' Preisinger)

Bjorn Smits: "Ancion glimlachte naar mij"

SCLESSIN -

Kort voor het halfuur werd Geel op een 2-0 achterstand geplaatst toen Ancion Standard een penalty toekende. "Die strafschop was een lachertje", vond Bjorn Smits. "Mornar voerde een nummertje op en Ancion liet zich vangen. Ik keek verontwaardigd naar de scheidsrechter maar hij glimlachte naar mij alsof hij wilde zeggen

'Voor dit soort beslissingen sta ik op het veld, man'

. Even later gaf hij ons de doodsteek door Goossens te belonen voor een soortgelijk nummertje. Jo raakte Michael ook niet."

Terwijl Goossens het hield bij een beslissing van de scheidsrechter gaf Mornar ruiterlijk toe dat er van een echte fout geen sprake was. Het was slechts zalf op de Geelse wonde.

Breuken voor Zefilho en Petö?

SCLESSIN -

Röntgenfoto's moeten uitwijzen of Zefilho een sleutelbeenbreuk en Petö een neusbreuk opliepen. Beiden moesten gisteren na een duel worden vervangen. Bjorn Daelemans moest in extremis uit de selectie worden geschrapt wegens overbelasting van de dijspieren.

Dimitri Mbuyu: "Te veel kansen weggegeven"

SCLESSIN -

"Ik verdenk een paar van mijn spelers ervan dat ze behoorlijk onder de indruk waren van de schitterende ambiance op Sclessin", zei Dimitri Mbuyu, de trainer van Geel, na de match. "Sommigen stonden echt op flanellen benen. We kregen ook 3 te vermijden goals binnen op stilstaande fases. Maar ook daarbuiten gaven we veel te veel kansen weg. Toch ben ik blij dat mijn ploeg veel karakter bleef tonen, ook toen de situatie uitzichtloos werd. De tegenstander was sterker. Al heb ik mijn twijfels bij bepaalde beslissingen van de scheidsrechter. Vooral aan de strafschop hing een geurtje. Maar de verdienste van Standard was dat ze ons voorin nauwelijks bewegingsruimte lieten. Echte kansen kregen we dan ook nauwelijks."

Jean Thissen: "Eindelijk discipline"

SCLESSIN -

Jean Thissen, de sportieve baas van Standard, had alle reden om tevreden te zijn. "We zitten op de goeie weg", zei Thissen. "De groep beschikt nu over een erg grote discipline en toonde zich aggressief in de goeie zin van het woord. We groeien week per week. Misschien was ons spel vandaag niet zo spectaculair als de vorige weken, maar Geel toonde zich een taaie tegenstander. Mijn wissels waren zeker geen sancties voor de betrokken spelers. Ik wilde de jongens die hard gewerkt hadden wat rust gunnen. Na de vervanging van Thijs schoof Selymes naar achteren en Dias naar het middenveld. Met Van Buyten erbij konden we zo beter de gevaarlijke raids van Versavel en Lendvai opvangen."

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer