Verslag + reacties KV Mechelen - SK Lierse (4 - 3)

8'

Via Bal en Emeran komt de bal ongelukkig bij Somers. Die schuift door naar Spiteri die de kans niet laat liggen (0-1).

R.D.S./S.T./K.G.

BR>

12'

Van Meir maakt net voor de grote rechthoek een fout op Vandenbroeck en krijgt geel. De daaruitvolgende vrije trap wordt door Debusschere onhoudbaar voorbij Nys geschoten (1-1).

14'

Eric Van Meir zet zijn fout direct recht. Na voorzet van Rudy kopt hij aan de tweede paal de bal voorbij Willockx (1-2).

20'

Benny Debusschere neemt op links een vrije trap. Joris Van Hout zet er het hoofd tegen en scoort (2-2).

35'

Van Hout bedient Elias, die schuift goed door naar Peeters, maar Peeters mist de open kans.

50'

Via Van Hout komt de bal bij Elias. De Angolees brengt Malinwa voor het eerst op voorsprong (3-2).

52'

Een omhaal van Rudy wordt door Willockx weggewerkt en de daaropvolgende counter is dodelijk voor Lierse. Van Hout gaat door op rechts en Elias scoort, na een mooie beweging, zijn tweede doelpunt van de avond (4-2).

65'

Spiteri schiet hard naast.

67'

Elias tovert opnieuw een nummertje uit de hoed, maar Nys pakt.

82'

De ingevallen Van de Weyer schiet op doel en de bal wijkt af op de dij van Van Meir (4-3).

Doelpunten:

8' Spiteri 0-1, 12' Debusschere 1-1, 14' Van Meir 1-2, 20' Van Hout 2-2, 50' Elias 3-2, 52' Elias 4-2, 82' Van Meir 4-3

Gele kaarten:

Van Meir (fout), Emeran (fout), Debusschere (fout), Rudy (fout)

Scheidsrechter:

Romain.

Toeschouwers:

11.500.

MECHELEN:

Willockx, Emeran, Bal, Greven, Diallo, Debusschere, Vandenbroeck, Camus (90' Verhoeven), Peeters, Elias, Van Hout (81' Chatelle)

LIERSE:

Nys, Laeremans, Hoefkens, Van Meir, Daems, Leen, Snoeckx (76' Van de Weyer), Somers (65' Huysegems), Cavens, Spiteri, Rudy

Eric Van Meir: "Ik zeg dit al 6 maanden"

MECHELEN -

"We verspelen in Mechelen 3 belangrijke bonuspunten", sakkerde Eric Van Meir. "

Waarschijnlijk

komen we die te kort voor een Europees ticket. We winnen onze thuismatchen, maar dat doen de concurrenten ook. De verplaatsingen bepalen de rangschikking en met een 4 op 27 wordt ons uit-resultaat bijzonder slecht. Hoe dat komt? Tja, ik zeg al 6 maanden dat we te weinig knokkers in het elftal hebben. Wij waren technisch sterker dan Mechelen, maar zij durfden wel óp en soms over het randje te spelen. Lukt het niet op klasse, dan moet je bikkelen, maar dat kan Lierse niet. De Mechelaars hadden ons nochtans gewaarschuwd dat ze hun voetje niet zouden terugtrekken."

Joe Spiteri: "Moeten we een andere spelersbus nemen?"

MECHELEN -

Walter Meeuws koos voor Joe Spiteri als spitsbroeder van Jurgen Cavens. De Australiër bedankte meteen met een doelpunt, maar had weinig reden om tevreden te zijn. "Welke betekenis heeft mijn goal?", vroeg Spiteri zich af. "Ik ben heel tevreden opnieuw tot de basiself te behoren, maar deze domme nederlaag verknoeit alles. Ach, we slagen er buitenshuis niet in een degelijk resultaat neer te zetten. Neen, ik heb er geen verklaring voor. Moeten we misschien een andere spelersbus nemen? Geen idee. In ieder geval slikken we alweer simpele goals en blijven zonder punten. Op deze manier komt de Europese route flink in gevaar."

Andrzej Rudy: "Ik begrijp de Malinwa-fans"

MECHELEN -

Anchi Rudy werd

Achter de Kazerne

geregeld op een fluitconcert getrakteerd. Nog een broeisel van de affaire-Rudy, die tijdens de voorbije transferperiode in Mechelen woedde. "Ach, de mensen nemen het me blijkbaar kwalijk dat ik niet voor Mechelen koos", zei Rudy. "Ik draag geen haat tegenover deze club. We hebben gewoon gepraat, maar het was allemaal te ondoorzichtig voor mij. Dat die gang van zaken hier op de magen is blijven liggen, is mijn fout niet. Ik wil Mechelen enkel feliciteren. Ze hebben verdiend gewonnen. Over en uit."

Rudy belooft zijn aanhang wel dat zijn inbreng straks groter zal worden. "Ik voel dat het opnieuw beter gaat. Het loopwerk gaat de hoogte in. De voorbije weken moest ik spelen, maar besefte ik nog niet fit te zijn. Straks moet het wel loslopen."

Frank Leen: "Oogst is buitenshuis onvoldoende"

MECHELEN -

De geschiedenis lijkt zich te herhalen voor Lierse. Nadat de club ook vorig seizoen geruime tijd met een

uit-syndroom

worstelde, moet de groep van Walter Meeuws zich nu tevreden stellen met een krappe 4 op 27 buiten Lier.

"Veel te weinig voor een club die Europese ambities koestert", geeft Frank Leen toe. "De druk neemt op het eigen Lisp telkens toe. Een misstap voor eigen volk zou ons Europese plannetje danig in de war sturen. We hebben al enkele malen de gelegenheid gekregen een uitstekende zaak te doen en een bonus op te bouwen, maar we schijnen daar niet aan toe te komen. Dan weet je het doorgaans wel."

Benny Debusschere: "Mijn eerste doelpunt"

MECHELEN -

Benny Debusschere bracht met een vrije trap KV Mechelen na de 0-1 achterstand terug in de wedstrijd. "Dit seizoen heb ik op rechts al veel vrije trappen mogen nemen en eindelijk is het gelukt", zei Debusschere. "De bal lag op een ideale afstand. Tegen Lierse hebben wij rechtgezet wat de ploeg vorige week tegen Beveren had verloren. Je kan het vergelijken met onze thuiszege tegen Genk. Die overwinning kwam er na een zwakke prestatie op AA Gent. Ook in Beveren speelden wij een slappe wedstrijd, misschien wel de zwakste van het seizoen. KV Mechelen is een ploeg met twee gezichten als je de prestaties tegen Beveren en Lierse bekijkt."

Sven Vandenbroeck: "Meer zekerheid in de ploeg"#te:MECHELEN - "Met Diallo erbij hebben wij tegen Lierse iets meer zekerheid in de ploeg gebouwd", zei Sven Vandenbroeck. "Wij speelden met 3 man centraal in het midden en de bedoeling was aan te sluiten bij de 2 spitsen indien wij dat konden. Dat is niet altijd gelukt en daarom werden Van Hout en Elias bij momenten aan hun lot overgelaten. De organisatie bij KV was goed en wij speelden ook goed gesloten. Eigenlijk heeft Lierse geen uitgespeelde kansen gekregen. De mentaliteit die wij toonden was het tegenovergestelde van vorige wedstrijd en dat was maar goed ook want anders hadden wij de wedstrijd nooit kunnen winnen."

Gunter Jacob: "Onruststokers moeten weg"

MECHELEN -

"De laatste weken werd er van buitenuit onrust gestookt binnen de club. Het is interne keuken, maar ook binnen de club waren bepaalde personen daar mee bezig en dat hoort hier niet thuis. Onruststokers moeten weg, daar ga ik deze week met het bestuur over praten."

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer