Oud-burgemeester Lambert Peeters plots overleden

Donderdagavond is oud-burgemeester Lambert Peeters (69) plots overleden in zijn woning in Lanklaar.

ksleurs

BR>

Samen met André Rutten was hij de grote bezieler van de fusiegemeente Dilsen-Stokkem.

Lambert Peeters stapte in 1983 in de gemeentepolitiek van Dilsen- Stokkem. In 1988 werd hij burgemeester van zijn stad, die hij samen met André Rutten tot een fusie had gebracht.

Hij sprak elf talen en vervulde een belangrijke rol voor de vele gastarbeiders die in de jaren 50 en 60 als mijnwerkers in de koolmijn Limburg-Maas kwamen werken. Om die reden werd hij door Theo Conings,destijds burgemeester van Lanklaar, benoemd tot gemeentebediende.

Tussen 1968 en 1970 was Peeters actief met het samenstellen van de eerste grote Limburgse fusie tussen Elen, Rotem, Lanklaar, Stokkem en Dilsen.

Lambert Peeters was in zijn loopbaan ook secretaris van Streekbelangen Maasland en bestuurssecretaris van de afvalstoffenmaatschappij IVVVA.In 1994 stapte hij uit de politiek.

“Pa genoot van het leven”, zegt zijn dochter en huidig burgemeester Lydia Peeters.“Dertien maanden geleden overleed zijn echtgenote, maar hij vond toch nog kracht en moed. De Lanklaarse buurtwerking kreeg de laatste tijd veel aandacht.”

Aangeboden door onze partners