Verslag + reacties VC Westerlo - SK Beveren (3 - 2)

3'

Torken kopt een voorzet van Sels op Frans.

D.D.T./B.O.

BR>

10'

Zelenka duwt de bal door de benen van De Meyer maar besluit vervolgens op Peersman.

20'

Brogno stuurt Serneels in de diepte. Peersman redt in twee tijden.

21'

Zelenka zet De Meyer nogmaals in de wind en besluit in de verste hoek binnen (1-0).

22'

Een loeier van Pelic suist naast.

31'

Zelenka lobt de bal voorlangs.

45'

Torken verlengt een vrije trap van Smet tot bij Nuhiji die de bal tot bij de vrijstaande Imagbudu duwt. De Nigeriaan scoort vanuit een scherpe hoek (1-1).

45'

Peersman krijgt een kopbal van Brogno niet onder controle. Pelic tikt de rebound binnen (2-1).

48'

Een misverstand tussen Thoelen en Frans bij een hoge bal. Nuhiji profiteert en duwt het leer binnen (2-2).

55'

Een kopbal van Torken streelt de lat.

63'

Frans ranselt een kogel van Nuhiji uit zijn kooi.

76'

Smet maakt een fout op Pelic en wordt met een tweede gele kaart uitgesloten.

83'

Vandenbergh kopt een voorzet van Zelenka nipt naast.

91'

De Coninck ziet zijn afstandsschot via de vingertoppen van Peersman in de rechterbenedenhoek verdwijnen (3-2).

Doelpunten:

21' Zelenka 1-0, 45' Imagbudu 1-1, 45' Pelic 2-1, 48' Nuhiji 2-2, 91' De Coninck 3-2

Gele kaarten:

Vlaminck (fout), Smid (fout), Peersman (protest), Schaessens (fout), Janssens (fout), Moons (fout)

Rode kaart:

76' Smet (2 x geel)

Scheidsrechter:

Piraux.

Toeschouwers:

6.000.

WESTERLO:

Frans, Thoelen, Schaessens, Machiels, Serneels (65' Moons), Willemsen (63' Milosevic), Janssens, De Coninck, Zelenka, Brogno, Pelic (81' Vandenbergh)

BEVEREN:

Peersman, Smet, Acevedo, Theunis, Vlaminck, Imagbudu, De Meyer, Smid (52' Tarachulski), Sels (21' Nuhiji), Van Rumst (76' De Mets), Torken

Jan Ceulemans: "Tikkeltje geluk deze keer aan onze kant"

WESTERLO -

Jan Ceulemans, de trainer van Westerlo, stelde dat hij zijn ploeg in twee verschillende gedaanten aan het werk had gezien. "We speelden zeer degelijk in de eerste helft maar niet goed in de tweede periode", zei Ceulemans. "Voor rust was Westerlo veruit de betere ploeg. Na de pauze lieten we Beveren evenwel een tweede keer langszij komen en meteen waren we de pedalen kwijt. Onbegrijpelijk. Maar eind goed, alles goed. Wat geluk betreft stonden wij deze keer aan de goede kant. Ik kan de ergernis in verband met die vele kaarten van mijn collega Ferrera begrijpen. Na de rust kregen wij er ook nog 3. wij moeten daar toch eens over nadenken."

Emilio Ferrera: "Omstandigheden volledig tegen ons"

WESTERLO -

"Ik ben uiteraard helemaal niet tevreden met de uitslag", aldus Emilio Ferrera, de trainer van Beveren. "Maar wel over de manier waarop mijn jongens hebben gespeeld. Zeker in de 2de helft. In die periode waren wij de betere ploeg en geraakte onze tegenstander aan geen kans meer. Wij kregen nog mogelijkheden om 2-3 te scoren maar lieten die liggen. Uit een wanhoopspoging viel dat 3de doelpunt aan de andere zijde. De omstandigheden waren volledig tegen ons. Sels en Smid werden eruit gestampt of getrapt maar wij kregen de kaarten. Toen wij nog met 10 waren en mijn wisselmateriaal was opgebruikt, geraakte ook Torken nog geblesseerd. Te veel van het goede. Jammer van dat punt. Mijn spelers hadden het dik verdiend."

Gunther De Meyer: "Na rust geen kans meer weggegeven"

WESTERLO -

Door de onbeschikbaarheid van Martin van Ophuizen was Gunther De Meyer de organisator van dienst in de afweer van Beveren. Met naast zich in het centrum de 25-jarige Argentijnse debutant Cristian Acevedo in plaats van de geschorste De Vuyst. Dat onuitgegeven duo had aanvankelijk wat aanpassingsproblemen. "Maar naarmate de wedstrijd vorderde, ging het steeds beter", aldus de ex-speler van Sint-Niklaas en Gent. "In de 2de helft gaven wij geen kans meer weg. Zelfs niet als wij numeriek in de minderheid waren. Maar toch moesten wij nog een 3de doelpunt slikken. Dat komt hard aan. Maar het is inherent aan het voetbal."

Franky Frans: "Geluk dwing je af"

WESTERLO -

Franky Frans balde de vuist toen Bjorn De Coninck in blessuretijd het winnende doelpunt aantekende. Samen met een andere ex-speler van Beveren, Dirk Thoelen, ging hij niet vrijuit bij de gelijkmaker van Nuhiji. "Ik vermoedde dat Thoelen die hoge bal zou wegkoppen", verduidelijkte Frans zijn houding. "Ik riep niet zodat Thoelen wist wat hij moest doen, maar hij dacht allicht dat ik de klus zou klaren. Een misverstand. We leken dat slippertje duur te betalen tot De Coninck voor de verrassing zorgde. Geluk? Dat kan, maar geluk dwing je af. We verdienden op basis van de eerste helft deze zege. Voor mij de overwinning van de definitieve redding, want er kan ons nu nog weinig gebeuren."

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer